Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Varenheuvel: Paardendrinkbak in Oosterbeek

Overig

Bilderberglaan 6
6861AC Oosterbeek (gemeente Renkum)
Gelderland

Bouwjaar: 1938


Beschrijving van Varenheuvel: Paardendrinkbak

Omschrijving Op een cirkelvormige plattegrond opgetrokken PAARDENDRINKBAK. De drinkbak wordt gevormd door een cirkelvormig muurtje dat is samengesteld uit nagenoeg in koppenverband gemetselde baksteen afgedekt door leisteen platen. De komvormige drinkbak is nu in gebruik als vijver. Waardering PAARDENDRINKBAK uit 1938. - Van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een paardendrinkbak uit het interbellum bij een landhuis. - Van stedenbouwkundige waarde als functioneel onderdeel van het landhuiscomplex Varenheuvel. - Van cultuurhistorische waarde als uitdrukking van het leven in een landhuis tijdens het interbellum. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523644
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Varenheuvel: Paardendrinkbak in Oosterbeek

Landhuis Varenheuvel

Bilderberglaan 6
Oosterbeek (Gemeente Renkum)
Omschrijving LANDHUIS gebouwd op een organische enigszins L-vormige plattegrond samengesteld uit een op een vlinderplattegrond gebouwd woon..

Varenheuvel: Toegangshek

Bilderberglaan 6
Oosterbeek (Gemeente Renkum)
Omschrijving TOEGANGSHEK bestaande uit twee diagonaal ten opzichte van de weg geplaatste in Vlaams verband gemetselde bakstenen muurtjes wa..

Varenheuvel: Vijveraanleg

Bilderberglaan 6
Oosterbeek (Gemeente Renkum)
Omschrijving VIJVERAANLEG uit ca.1938 gelegen aan de zuidzijde van het landhuis, grenzend aan het terras. De vijver heeft een niervormige a..

Villa "The Hillock"

Utrechtseweg 295
Oosterbeek (Gemeente Renkum)
Inleiding De VILLA "The Hillock" is in 1918-1919 gebouwd als buitenhuis voor de fabrikant G.W. Bloemendaal uit Wormerveer. De architect van..

Twee grafheuvels, alsmede zones

-
Wolfheze (Gemeente Renkum)
2 Grafheuvels, alsmede zones. Datering: Neolithicum en/of Bronstijd. Het monument is van wetenschappelijke- en cultuurhistorische betekeni..

Kaart & Routeplanner

Route naar Varenheuvel: Paardendrinkbak in Oosterbeek