Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Varenheuvel: Toegangshek in Oosterbeek

Overig

Bilderberglaan 6
6861AC Oosterbeek (gemeente Renkum)
Gelderland

Bouwjaar: 1938


Beschrijving van Varenheuvel: Toegangshek

Omschrijving TOEGANGSHEK bestaande uit twee diagonaal ten opzichte van de weg geplaatste in Vlaams verband gemetselde bakstenen muurtjes waartussen een dubbel houten draaihek. Ieder muurtje bestaat uit een twee gemetselde kolommen waartussen een aan de bovenzijde inzwenkend muurdeel afgesloten door een rollaag. Waardering TOEGANGSHEK uit 1938. - Van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een toegangshek bij een landhuis met kenmerken van de Gooise landhuisstijl en de Amsterdamse School uit het interbellum. - Van stedenbouwkundige waarde als functioneel onderdeel van het landhuiscomplex Varenheuvel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523643
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Varenheuvel: Toegangshek in Oosterbeek

Landhuis Varenheuvel

Bilderberglaan 6
Oosterbeek (Gemeente Renkum)
Omschrijving LANDHUIS gebouwd op een organische enigszins L-vormige plattegrond samengesteld uit een op een vlinderplattegrond gebouwd woon..

Varenheuvel: Paardendrinkbak

Bilderberglaan 6
Oosterbeek (Gemeente Renkum)
Omschrijving Op een cirkelvormige plattegrond opgetrokken PAARDENDRINKBAK. De drinkbak wordt gevormd door een cirkelvormig muurtje dat is s..

Varenheuvel: Vijveraanleg

Bilderberglaan 6
Oosterbeek (Gemeente Renkum)
Omschrijving VIJVERAANLEG uit ca.1938 gelegen aan de zuidzijde van het landhuis, grenzend aan het terras. De vijver heeft een niervormige a..

Villa "The Hillock"

Utrechtseweg 295
Oosterbeek (Gemeente Renkum)
Inleiding De VILLA "The Hillock" is in 1918-1919 gebouwd als buitenhuis voor de fabrikant G.W. Bloemendaal uit Wormerveer. De architect van..

Twee grafheuvels, alsmede zones

-
Wolfheze (Gemeente Renkum)
2 Grafheuvels, alsmede zones. Datering: Neolithicum en/of Bronstijd. Het monument is van wetenschappelijke- en cultuurhistorische betekeni..

Kaart & Routeplanner

Route naar Varenheuvel: Toegangshek in Oosterbeek

Foto's (1)