Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Postweg: kippenhok met rechthoekige plattegrond in Lunteren

Boerderij

Postweg 115
6741MH Lunteren (gemeente Ede)
Gelderland

Bouwjaar: 1927-1928


Beschrijving van Postweg: kippenhok met rechthoekige plattegrond

KIPPENHOK met rechthoekige plattegrond bestaande uit één bouwlaag afgesloten door een golfplaten lessenaarsdak. Het kippenhok is opgetrokken in verticale houten delen op een bakstenen fundament. In de VOORGEVEL (westgevel) bevinden zich onder vijf regelmatig verdeelde acht-ruits ramen (4x2). De LINKERZIJGEVEL (noordgevel) is een blinde gevel. De ACHTERGEVEL (oostgevel) is een blinde gevel. De RECHTERZIJGEVEL (zuidgevel) is een blinde gevel. Waardering KIPPENHOK met rechthoekige plattegrond uit het tweede kwart van de twintigste eeuw. - Van architectuurhistorische waarde als goed en gaaf voorbeeld van een kippenhok als onderdeel van een boerderijcomplex uit de jaren twintig van de twintigste eeuw. - Van stedenbouwkundige waarde vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie van het kippenhok met de andere onderdelen van het complex. - Van cultuurhistorische waarde als voorbeeld van een kippenhok als functioneel onderdeel van een boerderijcomplex uit de jaren twintig van de twintigste eeuw, als zodanig representatief voor de ontwikkeling van het agrarische bedrijf in Nederland. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523543
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Postweg: kippenhok met rechthoekige plattegrond in Lunteren

Postweg: T-Boerderij

Postweg 115
Lunteren (Gemeente Ede)
T-BOERDERIJ bestaande uit een voor- en achterhuis. Het voorhuis met rechthoekige plattegrond bestaat uit één bouwlaag en een zolder onder ..

Postweg: schuur

Postweg 115
Lunteren (Gemeente Ede)
SCHUUR met rechthoekige plattegrond, bestaande uit één bouwlaag afgesloten door een afgewolfd zadeldak. In het dakschild van de noordgevel..

Postweg: twee hooibergen, bestaande uit een vijfroedige hooiberg en een twee-roedige hooiberg

Postweg 115
Lunteren (Gemeente Ede)
Twee HOOIBERGEN bestaande uit een vijfroedige HOOIBERG en een twee-roedige HOOIBERG. De vijfroedige hooiberg bestaat uit vijf roeden met een..

Hofstede De Zaaier

Bisschopweg 37
Lunteren (Gemeente Ede)
In 1911 naar ontwerp van arch. R. van 't Hoff gebouwde BOERDERIJ 'De Zaaier', bestaande uit: -een in ca. 1940 verlengd schuurgedeelte - oors..

De Vaarkamp

Postweg 64
Lunteren (Gemeente Ede)
"De Vaarkamp". Fraaie, in schoon metselwerk- met gepleisterde plint- opgetrokken boerderij (XIXb) van het middenlangsdeeltype onder met riet..

Kaart & Routeplanner

Route naar Postweg: kippenhok met rechthoekige plattegrond in Lunteren