Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Postweg: twee hooibergen, bestaande uit een vijfroedige hooiberg en een twee-roedige hooiberg in Lunteren

Postweg 115
6741MH Lunteren (gemeente Ede)

Bouwjaar: ca. 1920-1929

Beschrijving van Postweg: twee hooibergen, bestaande uit een vijfroedige hooiberg en een twee-roedige hooiberg

Twee HOOIBERGEN bestaande uit een vijfroedige HOOIBERG en een twee-roedige HOOIBERG. De vijfroedige hooiberg bestaat uit vijf roeden met een riet gedekt, vijfzijdig tentdak met gemetselde vorsten op de top. De tweeroedige hooiberg bestaat uit twee roeden met daartussen een golfplaten zadeldak. Waardering Twee HOOIBERGEN bestaande uit een vijfroedige HOOIBERG en een twee-roedige HOOIBERG. - Van architectuurhistorische waarde als goed voorbeeld van een twee hooibergen als onderdeel van een boerderijcomplex. - Van stedenbouwkundige waarde vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie van de hooibergen met de andere onderdelen. - Van cultuurhistorische waarde als voorbeeld van twee hooibergen als functioneel onderdeel van een boerderijcomplex uit de jaren twintig van de twintigste eeuw, van belang voor de ontwikkeling van het agrarische bedrijf in Nederland. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)