Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Konijn: speelhuisje in Lunteren

Overig

Molenweg 80
6741KM Lunteren (gemeente Ede)
Gelderland

Bouwjaar: 1916
Architect: D.J. Heusinkveld


Beschrijving van De Konijn: speelhuisje

SPEELHUISJE (3) Met rechthoekige plattegrond, bestaande uit één bouwlaag afgesloten door een zadeldak gedekt met rode Hollandse pannen. De gevels zijn opgetrokken in horizontale houten delen en beslaat de helft van de plattegrond. De andere helft wordt overkapt door het zadeldak. In de gevels bevindt zich een aantal meerruits ramen. In het INTERIEUR bevinden zich twee ruimten Waardering SPEELHUISJE gerealiseerd in 1916 in opdracht van het echtpaar Arnoud Waller en Henriette Waller-Pierson, naar ontwerp van de Utrechtse architect D.J. HEUSINKVELD als onderdeel van het complex `De Konijn'. - Van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een speelhuisje als onderdeel van het complex `De Konijn' uit 1916 van de architect D.J. Heusinkveld. - Van stedenbouwkundige waarde vanwege de ligging van het complex in het bosrijke buitengebied van Lunteren met een tuinaanleg in nieuw-architectonische stijl van D.F. Tersteeg. Van belang vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie van het speelhuisje met de andere onderdelen van het complex `De Konijn'. - Van cultuurhistorische waarde als voorbeeld van een speelhuisje als onderdeel van een buienverblijf van belang voor de geschiedenis van de Veluwe als vakantieoord. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523537
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Konijn: speelhuisje in Lunteren

De Konijn: landhuis

Molenweg 80
Lunteren (Gemeente Ede)
LANDHUIS (1) Met rechthoekige plattegrond bestaande uit twee bouwlagen afgesloten door een afgewolfd zadeldak gedekt met rode Hollandse pa..

De Konijn: tuinaanleg rondom het landhuis aangelegd in nieuw-architectonische stijl

Molenweg 80
Lunteren (Gemeente Ede)
TUINAANLEG (2) In nieuw architectonische stijl waarbuiten de tuin zich verder uitstrekt als bostuin. Het huis is bereikbaar via een diep g..

De Konijn: zwembad met badhokje

Molenweg 80
Lunteren (Gemeente Ede)
ZWEMBAD met BADHOKJE als onderdeel van het complex `De Konijn'. Het zwembad heeft een rechthoekige vorm met een niet oorspronkelijke betegel..

Dennenhorst

Boslaan 82
Lunteren (Gemeente Ede)
Inleiding Vrijstaand houten ZOMERHUIS 'Dennenhorst' gebouwd in 1907 naar ontwerp van de architect A. KOOL uit Ede in opdracht van de heer A..

Mens en Samenleving: hoofdgebouw uit Oosterbeek

Boslaan 68
Lunteren (Gemeente Ede)
HOOFDGEBOUW met SCULPTUREN (1) bestaande uit een hoog rechthoekig middenpaviljoen met overhoeks geplaatste vleugels. Aan de zuidzijde van he..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Konijn: speelhuisje in Lunteren