Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boeijink in Winterswijk Huppel

Gebouw

Boeijinkweg 9
7105CG Winterswijk Huppel (gemeente Winterswijk)
Gelderland

Bouwjaar: 1910


Beschrijving van Boeijink

Omschrijving onderdeel D Klein KOETSHUIS opgetrokken in rode baksteen op een langgerekte plattegrond. De schuur heeft in verhouding vrij hoge gevels en wordt gedekt door een zadeldak belegd met pannen. De puntgevel is voorzien van een beschieting en heeft een inrijdeur die bijna de hele gevel inneemt. Waardering Klein KOETSHUIS (complexonderdeel D) vermoedelijk uit omstreeks 1910 -Van architectuurhistorische waarde als goed voorbeeld van een klein koetshuis op een boerenerf. -Van stedenbouwkundige waarde als onderdeel van het complex, dat in het historisch gegroeide landschap een beeldbepalende rol speelt. -Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van het complex, dat vanwege zijn bestemming verbonden is met de sociale en agrarische geschiedenis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523465
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boeijink in Winterswijk Huppel

Boeijink

Boeijinkweg 9
Winterswijk Huppel (Gemeente Winterswijk)
Omschrijving onderdeel A BOERDERIJ met aan de linker zijgevel twee aangebouwde schuren. De boerderij is van het type hallehuis en opgetrokke..

Boeijink schuur

Boeijinkweg 9
Winterswijk Huppel (Gemeente Winterswijk)
Omschrijving onderdeel B Houten SCHUUR op rechthoekig grondplan, met aan de voorzijde een mogelijk later toegevoegde, kleinere aanbouw in ba..

Boeijink schuur

Boeijinkweg 9
Winterswijk Huppel (Gemeente Winterswijk)
Omschrijving onderdeel C Houten SCHUUR opgetrokken op een rechthoekige plattegrond, gedekt door een zadeldak met ongelijke schilden. Het rec..

Waliën

Waliënseweg 2
Winterswijk Huppel (Gemeente Winterswijk)
Walien, kasteelterrein van de voormalige havezathe ' 't Wallien' met overblijfsel van een keldermuur, voorzien van twee lichtspleten en de a..

Sevinkmolen

Meddoseweg 38
Winterswijk Meddo (Gemeente Winterswijk)
Uit 1869 daterende belt-korenmolen, landschappelijk en qua windvang goed gesitueerd. Bakstenen, deels zandstenen molenromp met daarop houte..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boeijink in Winterswijk Huppel