Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boeijink schuur in Winterswijk Huppel

Boerderij

Boeijinkweg 9
7105CG Winterswijk Huppel (gemeente Winterswijk)
Gelderland

Bouwjaar: 1841-1860


Beschrijving van Boeijink schuur

Omschrijving onderdeel C Houten SCHUUR opgetrokken op een rechthoekige plattegrond, gedekt door een zadeldak met ongelijke schilden. Het rechter schild is geknikt en het linker licht inzwenkend. Beide schilden zijn belegd met pannen en hebben witgeschilderde windveren. De top van de gevel is beschoten en heeft een overstek. De gevels zijn opgebouwd uit houten planken. In de VOORGEVEL bevindt zich een dubbele houten inrijdeur. Waardering SCHUUR (complexonderdeel C) vermoedelijk uit het midden van de negentiende eeuw -Van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een eenvoudige houten schuur op een boerenerf. De schuur volgt een voor de streek traditioneel type met houten gevels en inzwenkende dakschilden. -Van stedenbouwkundige waarde als onderdeel van het boerencomplex die in het historisch gegroeide buitengebied een beeldbepalende rol speelt. -Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van het complex dat vanwege bestemming verbonden is met de sociaal en agrarische geschiedenis in Nederland. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523464
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boeijink schuur in Winterswijk Huppel

Boeijink

Boeijinkweg 9
Winterswijk Huppel (Gemeente Winterswijk)
Omschrijving onderdeel A BOERDERIJ met aan de linker zijgevel twee aangebouwde schuren. De boerderij is van het type hallehuis en opgetrokke..

Boeijink schuur

Boeijinkweg 9
Winterswijk Huppel (Gemeente Winterswijk)
Omschrijving onderdeel B Houten SCHUUR op rechthoekig grondplan, met aan de voorzijde een mogelijk later toegevoegde, kleinere aanbouw in ba..

Boeijink

Boeijinkweg 9
Winterswijk Huppel (Gemeente Winterswijk)
Omschrijving onderdeel D Klein KOETSHUIS opgetrokken in rode baksteen op een langgerekte plattegrond. De schuur heeft in verhouding vrij hog..

Waliën

Waliënseweg 2
Winterswijk Huppel (Gemeente Winterswijk)
Walien, kasteelterrein van de voormalige havezathe ' 't Wallien' met overblijfsel van een keldermuur, voorzien van twee lichtspleten en de a..

Sevinkmolen

Meddoseweg 38
Winterswijk Meddo (Gemeente Winterswijk)
Uit 1869 daterende belt-korenmolen, landschappelijk en qua windvang goed gesitueerd. Bakstenen, deels zandstenen molenromp met daarop houte..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boeijink schuur in Winterswijk Huppel

Foto's (1)