Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Keunenhuis schuur in Winterswijk Woold

Boerderij

Wooldseweg 127
7108AA Winterswijk Woold (gemeente Winterswijk)
Gelderland

Bouwjaar: 1908


Beschrijving van Keunenhuis schuur

Omschrijving onderdeel B Een SCHUUR op rechthoekig grondvlak met een links aangebouwde, kleine nevenschuur. De schuur en nevenschuur zijn beide gedekt door inzwenkende zadeldaken, waarvan de schilden zijn belegd met rode oudhollandse pannen. De daken zijn voorzien van witgeschilderde windveren aan voor- en achtergevel. De gevels zijn opgetrokken in rode baksteen in kruisverband. De VOORGEVEL heeft een met planken beschoten geveltop en een grote dubbele inrijdeur onder korfboog met gepleisterde boogstenen. De grote deur wordt geflankeerd door zijvensters met ijzeren vorkroeden en links van de deur bevindt zich een vergelijkbare kleinere deur. De VOORGEVEL van de linker aanbouw heeft een vergelijkbare uitvoering met een inrijdeur onder segmentboog. Waardering SCHUUR (complexonderdeel B) mogelijk daterend uit de bouwtijd van de boerderij -Van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een agrarisch bijgebouw, met een voor de streek typerende verschijningsvorm. De schuur is in in- en exterieur goed bewaard gebleven en de oorspronkelijke functie is nog goed afleesbaar. -Van stedenbouwkundige waarde als onderdeel van het boerderijcomplex Kreunenhuis. De schuur heeft vanwege situering en typische hoofdvorm in samenhang met het hoofdgebouw een beeldbepalende rol. -Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van het boerderijcomplex Kreunenhuis, dat vanwege zijn bestemming als boerderij is verbonden met de agrarische en sociale geschiedenis van Nederland. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523455
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Keunenhuis schuur in Winterswijk Woold

Keunenhuis

Wooldseweg 127
Winterswijk Woold (Gemeente Winterswijk)
Omschrijving onderdeel A BOERDERIJ van type hallehuis op langgerekt rechthoekig grondvlak, met tegen de linker zijgevel een aangebouwd, teru..

Keunenhuis schuurtje

Wooldseweg 127
Winterswijk Woold (Gemeente Winterswijk)
Omschrijving onderdeel C Oud gebouwtje thans in gebruik als SCHUUR. De schuur is van het type hallehuis, met links een hoger opgetrokken gev..

Berenschot

Wooldseweg 74
Winterswijk Woold (Gemeente Winterswijk)
Watermolen "Berenschot". Ten Z.W. van Winterswijk aan de Slingerbeek gelegen molen, blijkens steen uit 1749, waarvan het molenrad nog aanwez..

Bij de molen een goede saksische boerderij met houten puntgevel en empireramen

Klandermansweg 4
Winterswijk Woold (Gemeente Winterswijk)
Bij de molen een goede Saksische boerderij met houten puntgevel (XIX A) en Empireramen. Waterput.

Vriezenhuis

Wooldseweg 119
Winterswijk Woold (Gemeente Winterswijk)
Omschrijving onderdeel A SCHOLTEBOERDERIJ op samengestelde plattegrond bestaande uit een blokvormig WOONHUIS dat via een smal eenlaags platg..

Kaart & Routeplanner

Route naar Keunenhuis schuur in Winterswijk Woold

Foto's (2)