Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hesselink schuur in Winterswijk Ratum

Boerderij

Hesselinkweg 2
7106CM Winterswijk Ratum (gemeente Winterswijk)
Gelderland

Bouwjaar: 1909


Beschrijving van Hesselink schuur

Omschrijving Eenvoudige SCHUUR zonder zijwanden, opgebouwd uit ankerbalkgebinten op korte stijlen. De schilden van het zadeldak zijn belegd met rode Hollandse pannen en bezitten witgeschilderde windveren. Waardering SCHUUR (complexonderdeel B) -Van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een schuur bij een Winterswijkse boerderij, met een voor de streek typische hoofdvorm. -Van stedenbouwkundige waarde als functioneel onderdeel van het boerderijcomplex dat vanwege de verschijningsvorm hoge ensemblewaarden heeft met de andere complexonderdelen. -Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van het complex dat een belangrijke uiting is van de ontwikkeling van de agrarische, economische en sociale geschiedenis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523441
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hesselink schuur in Winterswijk Ratum

Hesselink

Hesselinkweg 2
Winterswijk Ratum (Gemeente Winterswijk)
Omschrijving De T-BOERDERIJ bestaat uit een rechthoekig woonhuis en een langgerekt achterhuis waarin het bedrijfsgedeelte is ondergebracht...

Hesselink schuur

Hesselinkweg 2
Winterswijk Ratum (Gemeente Winterswijk)
Omschrijving SCHUUR op rechthoekige plattegrond, opgebouwd uit ankerbalkgebinten. De schuur is afgedekt door een zadeldak belegd met rode H..

Leessink

Ratumseweg 42
Winterswijk Ratum (Gemeente Winterswijk)
Omschrijving onderdeel A BOERDERIJ van het type hallehuis, opgetrokken op een langgerekte, rechthoekige plattegrond. Het pand telt twee bo..

Leessink schuur

Ratumseweg 42
Winterswijk Ratum (Gemeente Winterswijk)
Omschrijving onderdeel B SCHUUR op rechthoekig grondplan, opgebouwd uit een constructie van ankerbalkgebinten. De gevels zijn beschoten. De ..

Leeferdink

Leeferdinklaan 2
Winterswijk Ratum (Gemeente Winterswijk)
Leeferdink. Fraaie oud hoeve, woonhuis uit de 18e eeuw met aangebouwde schuur uit 1881. In de voorgevel van het woonhuis vensters met oors..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hesselink schuur in Winterswijk Ratum

Foto's (1)