Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huize Zorgvliet: brug in Olst

Tuin Park Landgoed

Boxbergerweg 2
8121PT Olst (gemeente Olst Wijhe)
Overijssel

Bouwjaar: tweede helft 19e eeuw


Beschrijving van Huize Zorgvliet: brug

Omschrijving onderdeel 4: BRUG. Ter hoogte van het hoofdgebouw worden de beide oevers van de vijver met elkaar verbonden middels een smalle houten loopbrug, waarvan de decoratieve vormgeving in hoge mate bepaald wordt door het diagonale lattenwerk tussen de brugleuning en het brugdek. De vormgeving van de brug gaat vermoedelijk terug tot de tweede helft van de 19de eeuw. Waardering De BRUG is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de bijzondere, decoratieve vormgeving; - vanwege de functioneel-ruimtelijke samenhang met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523423
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huize Zorgvliet: brug in Olst

Huize Zorgvliet: sokkel met zonnewijzer

Boxbergerweg 2
Olst (Gemeente Olst Wijhe)
Omschrijving onderdeel 3: SOKKEL met ZONNEWIJZER. Het middelpunt van de ronde oprit voor het huis wordt gemarkeerd door een rond grasperk ..

Huize Zorgvliet: hoofdgebouw

Boxbergerweg 2
Olst (Gemeente Olst Wijhe)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW (Zorgvliet). Huis Zorgvliet stamt in zijn huidige gedaante uit de jaren '70 of '80 van de 19de eeuw...

Huize Zorgvliet: historische tuin- en parkaanleg

Boxbergerweg 2
Olst (Gemeente Olst Wijhe)
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Het langgerekte perceel van de buitenplaats strekt zich uit tussen de Boxberger..

Huize "Groenendaal"

Boxbergerweg 72
Diepenveen (Gemeente Deventer)
Inleiding Huize "Groenendaal" werd in 1909 in opdracht van Jonkheer van Coevorden naar ontwerp van Th.Rueter als WOONHUIS gebouwd. Het in C..

Landhuis Het Overvelde

Boxbergerweg 66
Diepenveen (Gemeente Deventer)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW (Overvelde). Het wit gepleisterde, blokvormige hoofdgebouw ligt centraal in de aanleg en bestaat uit..

Kaart & Routeplanner