Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Fabriekshal in Klarenbeek

Nijverheid Industrie

J.R. Krepellaan 6
7382BM Klarenbeek (gemeente Voorst)
Gelderland

Bouwjaar: 1886-1905


Beschrijving van Fabriekshal

FABRIEKSHAL gebouwd aan het eind van de 19de eeuw. Het is een samengesteld pand gebouwd op een rechthoekig grondplan, bestaande uit twee ten opzicht van elkaar verschoven rechthoeken. Het telt twee bouwlagen onder twee zadeldaken, gedekt met gesmoorde oud-Hollandse pannen. In het korte bouwvolume stond de dieselmototr. De KOPGEVEL is een tuitgevel en bevat een dubbele deur met een van roeden voorzien bovenlicht. In beide ZIJGEVELS zijn getoogde, gietijzeren vensters, waarvan er enkele zijn dichtgezet. In het lange bouwvolume is in de KOPGEVEL een brede, getoogde gevelopening waarin nu een modern kozijn is geplaatst. De tussengevel bevat dichtgezette gaten voor aandrijfassen. In de ander ZIJGEVEL zijn de getoogde vensteropeningen dichtgezet. Van cultuurhistorische waarde als voorbeeld van een FABRIEKSHAL als typologisch voorbeeld van een fabriekscomplex ontstaan als koperslagerij, vervangen door een sigarenkistenfabriek in opdracht van de familie Krepel. De oorspronkelijke aandrijving van de fabriek stond gebouw, zijnde een der eerste gebouwen van het fabriekscomplex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523324
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Fabriekshal in Klarenbeek

Huize Klarenbeek: hoofdgebouw

J.R. Krepellaan 6
Klarenbeek (Gemeente Voorst)
HUIZE KLARENBEEK (1) met rechthoekige plattegrond bestaat uit twee bouwlagen afgesloten door een afgeplat schilddak gedekt met gesmoorde Hol..

Huize Klarenbeek: oranjerie/koetshuis

J.R. Krepellaan 6
Klarenbeek (Gemeente Voorst)
De ORANJERIE/KOETSHUIS (2) bevindt zich aan de noordoostzijde van het hoofdobject huize Klarenbeek. Het koetshuis met oranjerie zijn twee te..

Huize Klarenbeek: schoorsteen

J.R. Krepellaan 6
Klarenbeek (Gemeente Voorst)
Vrijstaande SCHOORSTEEN (3) met ronde onderbouw opgetrokken in rode baksteen in koppenverband. Bovenaan de bakstenen pijp bevindt zich een d..

Huize Klarenbeek: huidige kantoorgebouw

J.R. Krepellaan 6
Klarenbeek (Gemeente Voorst)
Het huidige KANTOORGEBOUW (4) gebouwd in 1924 bevindt zich op de plek van de voormalige koperslagerij. Het kantoor met vierkante plattegrond..

Huize Klarenbeek: voormalig kantoor

J.R. Krepellaan 6
Klarenbeek (Gemeente Voorst)
Voormalig KANTOOR (5) met rechthoekige plattegrond afgesloten door een plat dak. De gevels met gepleisterde plint zijn opgetrokken in kruisv..

Kaart & Routeplanner

Route naar Fabriekshal in Klarenbeek