Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huize Klarenbeek: ketelhuis in Klarenbeek

Nijverheid Industrie

J.R. Krepellaan 6
7382BM Klarenbeek (gemeente Voorst)
Gelderland

Bouwjaar: 1948
Architect: A. Warnaar


Beschrijving van Huize Klarenbeek: ketelhuis

KETELHUIS met rechthoekige plattegrond bestaande uit één bouwlaag afgesloten door een overkragend plat dak. De gevels van het ketelhuis zijn opgetrokken in rode baksteen. De VOORGEVEL (zuidoostgevel) is een kopse gevel met rechts een deuropening. Bovenin de gevel bevindt zich een rondvenster met diagonale ijzeren roedenverdeling. In de LINKERZIJGEVEL (zuidwestgevel) bevinden zich zes identieke regelmatig verdeelde vier-ruits ramen. Aan de bovenzijde worden de ramen afgesloten door een uitkragende gecementeerde segmentboog, aan de onderzijde afgesloten door een lekdorpel. In de ACHTERGEVEL (noordwestgevel) bevindt zich links een enkele deur, rechts een dubbele deur. Bovenaan de gevel bevindt zich een rond venster met diagonale roedenverdeling. De RECHTERZIJGEVEL (noordoostgevel) is identiek aan de linkerzijgevel. Waardering KETELHUIS gebouwd in 1948 naar ontwerp van A. WARNAAR uit Warnsveld. - Van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een ketelhuis van na de oorlog als onderdeel van het complex `Klarenbeek'. - Van stedenbouwkundige waarde vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie van het ketelhuis met de andere onderdelen van het complex `Klarenbeek'. - Van cultuurhistorische waarde als voorbeeld van een ketelhuis als typologisch onderdeel van een fabriekscomplex ontstaan als koperslagerij, ontwikkelt als sigarenkistenfabriek tot houtindustrie in opdracht van de familie Krepel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523323
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huize Klarenbeek: ketelhuis in Klarenbeek

Huize Klarenbeek: hoofdgebouw

J.R. Krepellaan 6
Klarenbeek (Gemeente Voorst)
HUIZE KLARENBEEK (1) met rechthoekige plattegrond bestaat uit twee bouwlagen afgesloten door een afgeplat schilddak gedekt met gesmoorde Hol..

Huize Klarenbeek: oranjerie/koetshuis

J.R. Krepellaan 6
Klarenbeek (Gemeente Voorst)
De ORANJERIE/KOETSHUIS (2) bevindt zich aan de noordoostzijde van het hoofdobject huize Klarenbeek. Het koetshuis met oranjerie zijn twee te..

Huize Klarenbeek: schoorsteen

J.R. Krepellaan 6
Klarenbeek (Gemeente Voorst)
Vrijstaande SCHOORSTEEN (3) met ronde onderbouw opgetrokken in rode baksteen in koppenverband. Bovenaan de bakstenen pijp bevindt zich een d..

Huize Klarenbeek: huidige kantoorgebouw

J.R. Krepellaan 6
Klarenbeek (Gemeente Voorst)
Het huidige KANTOORGEBOUW (4) gebouwd in 1924 bevindt zich op de plek van de voormalige koperslagerij. Het kantoor met vierkante plattegrond..

Huize Klarenbeek: voormalig kantoor

J.R. Krepellaan 6
Klarenbeek (Gemeente Voorst)
Voormalig KANTOOR (5) met rechthoekige plattegrond afgesloten door een plat dak. De gevels met gepleisterde plint zijn opgetrokken in kruisv..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huize Klarenbeek: ketelhuis in Klarenbeek