Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huize Klarenbeek: voormalig kantoor in Klarenbeek

Gebouw

J.R. Krepellaan 6
7382BM Klarenbeek (gemeente Voorst)
Gelderland

Bouwjaar: 1886-1905


Beschrijving van Huize Klarenbeek: voormalig kantoor

Voormalig KANTOOR (5) met rechthoekige plattegrond afgesloten door een plat dak. De gevels met gepleisterde plint zijn opgetrokken in kruisverband roodbruine baksteen. De gevel eindigt in een bakstenen fries met geprofileerde uitkragende rand. In de gevels bevinden zich in gepleisterde geveldelen rondboogvensters met ijzeren roedenverdeling. Centraal in de VOORGEVEL bevindt zich een enkele deur met bovenlicht in een gepleisterd veld met aan weerszijden twee rondboogvensters wederom in een gepleisterd veld. In de LINKERZIJGEVEL bevindt zich één rondboogvenster met ijzeren roedenverdeling De ACHTERGEVEL is een blinde gevel. Tegen de RECHTERZIJGEVEL bevindt zich een niet oorspronkelijke aanbouw. Waardering voormalig KANTOOR (5) momenteel fabriekshal gebouwd aan het einde van de negentiende eeuw. - Van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een kantoorgebouw aan het einde van de negentiende eeuw als onderdeel van een fabriekscomplex. - Van stedenbouwkundige waarde vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie van het kantoorgebouw met de andere onderdelen van het complex `Klarenbeek'. - Van cultuurhistorische waarde als voorbeeld van kantoorgebouw als typologisch onderdeel van een fabriekscomplex ontstaan als koperslagerij, ontwikkelt als houtzagerij in opdracht van de familie Krepel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523320
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huize Klarenbeek: voormalig kantoor in Klarenbeek

Huize Klarenbeek: hoofdgebouw

J.R. Krepellaan 6
Klarenbeek (Gemeente Voorst)
HUIZE KLARENBEEK (1) met rechthoekige plattegrond bestaat uit twee bouwlagen afgesloten door een afgeplat schilddak gedekt met gesmoorde Hol..

Huize Klarenbeek: oranjerie/koetshuis

J.R. Krepellaan 6
Klarenbeek (Gemeente Voorst)
De ORANJERIE/KOETSHUIS (2) bevindt zich aan de noordoostzijde van het hoofdobject huize Klarenbeek. Het koetshuis met oranjerie zijn twee te..

Huize Klarenbeek: schoorsteen

J.R. Krepellaan 6
Klarenbeek (Gemeente Voorst)
Vrijstaande SCHOORSTEEN (3) met ronde onderbouw opgetrokken in rode baksteen in koppenverband. Bovenaan de bakstenen pijp bevindt zich een d..

Huize Klarenbeek: huidige kantoorgebouw

J.R. Krepellaan 6
Klarenbeek (Gemeente Voorst)
Het huidige KANTOORGEBOUW (4) gebouwd in 1924 bevindt zich op de plek van de voormalige koperslagerij. Het kantoor met vierkante plattegrond..

Huize Klarenbeek: fabriekshal met woning

J.R. Krepellaan 6
Klarenbeek (Gemeente Voorst)
FABRIEKSHAL met WONING (6) met rechthoekige plattegrond bestaande uit twee bouwlagen afgesloten door twee parallelle zadeldaken gedekt met g..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)