Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huize Klarenbeek: huidige kantoorgebouw in Klarenbeek

Gebouw

J.R. Krepellaan 6
7382BM Klarenbeek (gemeente Voorst)
Gelderland

Bouwjaar: 1924


Beschrijving van Huize Klarenbeek: huidige kantoorgebouw

Het huidige KANTOORGEBOUW (4) gebouwd in 1924 bevindt zich op de plek van de voormalige koperslagerij. Het kantoor met vierkante plattegrond bestaat uit één bouwlaag afgesloten door een tentdak gedekt met rode Tuiles du Nord. Op de nok van het tentdak bevindt zich een vierkante schoorsteenschacht afgesloten door een tentdak gedekt met rode Tuiles du Nord. De gevels zijn voorzien van slappe portlander specie in druipwerk met gladde portlander banden. Op de gladde banden zijn diverse decoraties aangebracht zoals bijvoorbeeld guirlandes. Rechts van de entree bevindt zich een inlegsteen met daarop de tekst `De eerste steen/ gelegd door/ theo krepel/ oud 3 jaar/ 23 aug 1924' In de VOORGEVEL (noordwestgevel) bevindt zich links een T-venster met drie-ruits bovenlicht aan weerszijden geflankeerd door persiennes. Rechts bevindt zich een paneeldeur met twee-ruits bovenlicht. In het dakvlak bevindt zich een dakkapel met drie gekoppelde ramen afgesloten door een plat dak. De inlegsteen bevindt zich rechtsonder in de gevel. Tegen de LINKERZIJGEVEL (noordoostgevel) bevindt zich een niet oorspronkelijke uitbreiding van het kantoorgebouw. In de ACHTERGEVEL (zuidoostgevel) bevindt zich links een schuifraam met rechts twee hoog geplaatste enkelruits ramen. In de RECHTERZIJGEVEL (zuidwestgevel) bevinden zich drie muuropeningen. Waardering Huidig KANTOORGEBOUW (4) gebouwd in 1924 door bouwkundige [A.L. JANS] te Klarenbeek. - Van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een kantoorgebouw als onderdeel van een fabriekscomplex gebouwd in 1924. - Van stedenbouwkundige waarde vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie van het kantoorgebouw met de andere onderdelen van het complex `Klarenbeek'. - Van cultuurhistorische waarde als voorbeeld van een kantoorgebouw als onderdeel van de sigarenkistenfabriek. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523319
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huize Klarenbeek: huidige kantoorgebouw in Klarenbeek

Huize Klarenbeek: hoofdgebouw

J.R. Krepellaan 6
Klarenbeek (Gemeente Voorst)
HUIZE KLARENBEEK (1) met rechthoekige plattegrond bestaat uit twee bouwlagen afgesloten door een afgeplat schilddak gedekt met gesmoorde Hol..

Huize Klarenbeek: oranjerie/koetshuis

J.R. Krepellaan 6
Klarenbeek (Gemeente Voorst)
De ORANJERIE/KOETSHUIS (2) bevindt zich aan de noordoostzijde van het hoofdobject huize Klarenbeek. Het koetshuis met oranjerie zijn twee te..

Huize Klarenbeek: schoorsteen

J.R. Krepellaan 6
Klarenbeek (Gemeente Voorst)
Vrijstaande SCHOORSTEEN (3) met ronde onderbouw opgetrokken in rode baksteen in koppenverband. Bovenaan de bakstenen pijp bevindt zich een d..

Huize Klarenbeek: voormalig kantoor

J.R. Krepellaan 6
Klarenbeek (Gemeente Voorst)
Voormalig KANTOOR (5) met rechthoekige plattegrond afgesloten door een plat dak. De gevels met gepleisterde plint zijn opgetrokken in kruisv..

Huize Klarenbeek: fabriekshal met woning

J.R. Krepellaan 6
Klarenbeek (Gemeente Voorst)
FABRIEKSHAL met WONING (6) met rechthoekige plattegrond bestaande uit twee bouwlagen afgesloten door twee parallelle zadeldaken gedekt met g..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)