Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huize Klarenbeek: schoorsteen in Klarenbeek

Nijverheid Industrie

J.R. Krepellaan 6
7382BM Klarenbeek (gemeente Voorst)
Gelderland

Bouwjaar: 1886-1895


Beschrijving van Huize Klarenbeek: schoorsteen

Vrijstaande SCHOORSTEEN (3) met ronde onderbouw opgetrokken in rode baksteen in koppenverband. Bovenaan de bakstenen pijp bevindt zich een decoratieve band in gele baksteen. Waardering Vrijstaande SCHOORSTEEN (3) gelegen aan de zuidoostzijde van de `Klarenbeek' uit het einde van de negentiende eeuw. - Van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een schoorsteen als onderdeel van het fabriekscomplex `Klarenbeek'. - Van stedenbouwkundige waarde vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie van de schoorsteen met de andere onderdelen van het complex `Klarenbeek'. - Van cultuurhistorische waarde als voorbeeld van een schoorsteen als typologisch onderdeel van een fabriekscomplex ontstaan als koperslagerij, ontwikkeld tot sigarenkistenfabriek opgericht door de familie Krepel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523318
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huize Klarenbeek: schoorsteen in Klarenbeek

Huize Klarenbeek: hoofdgebouw

J.R. Krepellaan 6
Klarenbeek (Gemeente Voorst)
HUIZE KLARENBEEK (1) met rechthoekige plattegrond bestaat uit twee bouwlagen afgesloten door een afgeplat schilddak gedekt met gesmoorde Hol..

Huize Klarenbeek: oranjerie/koetshuis

J.R. Krepellaan 6
Klarenbeek (Gemeente Voorst)
De ORANJERIE/KOETSHUIS (2) bevindt zich aan de noordoostzijde van het hoofdobject huize Klarenbeek. Het koetshuis met oranjerie zijn twee te..

Huize Klarenbeek: huidige kantoorgebouw

J.R. Krepellaan 6
Klarenbeek (Gemeente Voorst)
Het huidige KANTOORGEBOUW (4) gebouwd in 1924 bevindt zich op de plek van de voormalige koperslagerij. Het kantoor met vierkante plattegrond..

Huize Klarenbeek: voormalig kantoor

J.R. Krepellaan 6
Klarenbeek (Gemeente Voorst)
Voormalig KANTOOR (5) met rechthoekige plattegrond afgesloten door een plat dak. De gevels met gepleisterde plint zijn opgetrokken in kruisv..

Huize Klarenbeek: fabriekshal met woning

J.R. Krepellaan 6
Klarenbeek (Gemeente Voorst)
FABRIEKSHAL met WONING (6) met rechthoekige plattegrond bestaande uit twee bouwlagen afgesloten door twee parallelle zadeldaken gedekt met g..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)