Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Wagenschuur in Bredevoort

Boerderij

Misterstraat 85
7126CC Bredevoort (gemeente Aalten)
Gelderland

Bouwjaar: 1912


Beschrijving van Wagenschuur

Omschrijving Op het achtererf van de boerderij bevindt zich een WAGENSCHUUR. Deze is opgebouwd uit vier gebintstellen en wordt afgedekt door een zadeldak. De linkerzijde is dichtgemaakt met verticaal geplaatste houten planken. Waardering WAGENSCHUUR gesitueerd op het achtererf van de boerderij. - Van architectuurhistorische waarde als goed en gaaf voorbeeld van een wagenschuur. - Van stedebouwkundige waarde als onderdeel van een complex dat verder nog bestaat uit een hoofdgebouw en twee aan elkaar gekoppelde schuren. - Van cultuurhistorische waarde vanwege de bestemming van het complex als boerderij die nauw verbonden is met de agrarische en sociaal economische ontwikkeling van Nederland en Aalten in het bijzonder. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523193
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Wagenschuur in Bredevoort

Twee aan elkaar gekoppelde schuren achter de boerderij

Misterstraat 85
Bredevoort (Gemeente Aalten)
Omschrijving Op het terrein achter de deel staan TWEE aan elkaar gekoppelde SCHUREN. De LINKERSCHUUR is opgetrokken op een rechthoekig plat..

Herenboerderij met aangrenzende schuur

Misterstraat 85
Bredevoort (Gemeente Aalten)
Omschrijving De woning is opgetrokken op een rechthoekig plattegrond over twee bouwlagen onder een schilddak. Het dak is bedekt met gesmoor..

De Meenkmolen

Meenkmolenweg 3
Winterswijk Miste (Gemeente Winterswijk)
Meenkmolen. Tussen Winterswijk en Bredevoort aan de weg naar Aalten een uit 1851 daterende houten bovenkruier met leibedekking, beltmolen, g..

De Hozze

Hozenstraat 16
Bredevoort (Gemeente Aalten)
Gaaf boerderijtje (XVIII B?) met houten puntgevel en zijgevel in stijl- en regelwerk, waarin venster met oude kozijnen en luiken. Rechts een..

't Zand 2

't Zand 2
Bredevoort (Gemeente Aalten)
HUIS onder wolfdak met in de voorgevel ankers: 1744. Deuromlijsting met gecanneleerde pilasters, hoofdgestel en bovenlicht. In de zijgevel s..

Kaart & Routeplanner

Route naar Wagenschuur in Bredevoort

Foto's (1)