Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Tuinmuur en hek in Beuningen Gld

Tuin Park Landgoed

Dorpssingel 2
6641BE Beuningen Gld (gemeente Beuningen)
Gelderland

Bouwjaar: 1900


Beschrijving van Tuinmuur en hek

Omschrijving De tuin ten zuiden van de pastorie wordt aan de oostzijde van de straat afgesloten door een bakstenen TUINMUUR met bakstenen posten. De muur sluit per muurvlak af met een bloktandlijst en een gedrukte ezelsrug. Deze muur scheidt de voortuin af van de rest van de tuin met een meer erfachtig karakter. Het ijzeren TUINHEK heeft rondbogen spijlen en spijlen met lelievormige bekroningen. De tuin is recent ingrijpend gewijzigd. Waardering TUINMUUR en TUINHEK - Van architectuurhistorische waarde als gaaf en goed voorbeeld van een erfafscheiding bestaande uit een tuinmuur en tuinhek om een tuin, in casu de pastorietuin. De muur en het hek zijn goed bewaard gebleven en bezitten in samenhang met de pastorie hoge ensemblewaarden. - Van stedenbouwkundige waarde als onderdeel van het kerkcomplex dat in het dorpscentrum van Beuningen een grote beeldbepalende rol speelt. - Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van het kerkcomplex dat in het dorpsleven van Beuningen een grote rol heeft gespeeld en een goed beeld geeft van een vroeg twintigste eeuws katholiek kerkcomplex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523153
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Tuinmuur en hek in Beuningen Gld

Koetshuis

Dorpssingel 2
Beuningen Gld (Gemeente Beuningen)
Omschrijving Links achter de pastorie bevindt zich in de tuin nog een vrijstaand bijgebouw in de vorm van een KOETSHUIS uit 1885. Het gebo..

Pastorie

Dorpssingel 2
Beuningen Gld (Gemeente Beuningen)
Omschrijving De gedeeltelijk onderkelderde (linker voorzijde) PASTORIE heeft thans de vorm van een langwerpige bouwblok, dat bestaat uit tw..

Heilig Hartbeeld

Dorpssingel 2
Beuningen Gld (Gemeente Beuningen)
Omschrijving Het HEILIG HARTBEELD is geplaatst op een hoge achtzijdige sokkel van tufsteen, aan de bovenzijde afsluitend met een geprofilee..

R.K. Corneliuskerk

Dorpssingel 1
Beuningen Gld (Gemeente Beuningen)
Omschrijving Neogotische Kerk, gelegen op een kerkhof, dat wordt omgeven door een eenvoudig smeedijzeren HEKWERK. De kerk heeft een forse w..

Lijkenhuisje

Dorpssingel 1
Beuningen Gld (Gemeente Beuningen)
Omschrijving Het LIJKENHUISJE op het kerkhof is opgetrokken op een rechthoekige plattegrond en heeft bakstenen gevels onder zadeldak met ge..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)