Tuinmuur en hek in Beuningen Gld

Dorpssingel 2
6641BE Beuningen Gld (gemeente Beuningen)

Beschrijving van Tuinmuur en hek

Omschrijving De tuin ten zuiden van de pastorie wordt aan de oostzijde van de straat afgesloten door een bakstenen TUINMUUR met bakstenen posten. De muur sluit per muurvlak af met een bloktandlijst en een gedrukte ezelsrug. Deze muur scheidt de voortuin af van de rest van de tuin met een meer erfachtig karakter. Het ijzeren TUINHEK heeft rondbogen spijlen en spijlen met lelievormige bekroningen. De tuin is recent ingrijpend gewijzigd. Waardering TUINMUUR en TUINHEK - Van architectuurhistorische waarde als gaaf en goed voorbeeld van een erfafscheiding bestaande uit een tuinmuur en tuinhek om een tuin, in casu de pastorietuin. De muur en het hek zijn goed bewaard gebleven en bezitten in samenhang met de pastorie hoge ensemblewaarden. - Van stedenbouwkundige waarde als onderdeel van het kerkcomplex dat in het dorpscentrum van Beuningen een grote beeldbepalende rol speelt. - Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van het kerkcomplex dat in het dorpsleven van Beuningen een grote rol heeft gespeeld en een goed beeld geeft van een vroeg twintigste eeuws katholiek kerkcomplex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)