Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Ruimzicht: koetshuis in Asch

Kasteel Buitenplaats

Achterstraat 9
4115RP Asch (gemeente Buren)
Gelderland

Bouwjaar: ca. 1900


Beschrijving van Ruimzicht: koetshuis

Het KOETSHUIS Het koetshuis heeft op een rechthoekig grondplan één bouwlaag onder een zadeldak met windveren, gesneden makelaar en gesmoorde Hollandse pannen. De gevels zijn opgetrokken uit in kruisverband gemetseld baksteen en op de voorgevel na blind. De voorgevel heeft een dubbele inrijdeur, die wordt geflankeerd door twee getoogde vensters met 9-ruits gietijzeren stalraampjes. Boven de deur bevindt zich een liggend ovaal venster met 4-ruits raam. Waardering KOETSHUIS uit ca. 1900. - Van architectuurhistorische waarde als goed voorbeeld van een koetshuis uit ca. 1900. - Het koetshuis heeft ensemblewaarde als functioneel onderdeel van het boerderij-complex Ruim Zicht. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523100
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Ruimzicht: koetshuis in Asch

Ruimzicht: schuur

Achterstraat 9
Asch (Gemeente Buren)
Omschrijving De vrijstaande schuur heeft een rechthoekig grondplan en anderhalve bouwlaag en een zolder onder een overstekend zadeldak met ..

Ruimzicht: T-boerderij, bijschuur en hek

Achterstraat 9
Asch (Gemeente Buren)
Omschrijving De boerderij heeft op een rechthoekig grondplan achtereenvolgens een voorhuis, een middenhuis en het bedrijfsgedeelte met vier..

Ruimzicht: prieel

Achterstraat 9
Asch (Gemeente Buren)
Omschrijving Het Prieel heeft een rechthoekig grondplan met een driezijdig gesloten achterzijde. Het prieel heeft een houten zadeldak met e..

Visschershof

Achterstraat 10
Asch (Gemeente Buren)
Visschershof. Herenboerderij op T-vormige plattegrond. Breed woonhuis met lage verdieping en deuromlijsting met gecanneleerde pilasters. Deu..

Buitenlust

Achterstraat 11
Asch (Gemeente Buren)
"Buitenlust". Boerderij op T-vormige plattegrond uit het midden van de 19e eeuw. Eenvoudige deuromlijsting met pilasters. Vensters met schui..

Kaart & Routeplanner

Route naar Ruimzicht: koetshuis in Asch

Foto's (2)