Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Ruimzicht: prieel in Asch

Tuin Park Landgoed

Achterstraat 9
4115RP Asch (gemeente Buren)
Gelderland

Bouwjaar: ca. 1900


Beschrijving van Ruimzicht: prieel

Omschrijving Het Prieel heeft een rechthoekig grondplan met een driezijdig gesloten achterzijde. Het prieel heeft een houten zadeldak met een driezijdig gesloten achterzijde, gesneden windveren en druiplijsten en een gesneden makelaar. De gevels bestaan uit kraalschroten tegen een houten regelwerk. In de linker en de rechter zijgevel bevindt zich een getoogd raampje. De opengewerkte voorzijde bestaat uit gesneden stijl- en regelwerk in de trant van de chaletstijl. Waardering PRIEEL uit ca. 1900. - Van architectuurhistorische waarde als goed voorbeeld van een prieel met chaletstijlinvloeden uit ca. 1900. - Het prieel heeft ensemblewaarde als functioneel onderdeel van het boerderij-complex Ruim Zicht. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 523099
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Ruimzicht: prieel in Asch

Ruimzicht: schuur

Achterstraat 9
Asch (Gemeente Buren)
Omschrijving De vrijstaande schuur heeft een rechthoekig grondplan en anderhalve bouwlaag en een zolder onder een overstekend zadeldak met ..

Ruimzicht: T-boerderij, bijschuur en hek

Achterstraat 9
Asch (Gemeente Buren)
Omschrijving De boerderij heeft op een rechthoekig grondplan achtereenvolgens een voorhuis, een middenhuis en het bedrijfsgedeelte met vier..

Ruimzicht: koetshuis

Achterstraat 9
Asch (Gemeente Buren)
Het KOETSHUIS Het koetshuis heeft op een rechthoekig grondplan één bouwlaag onder een zadeldak met windveren, gesneden makelaar en gesmoor..

Visschershof

Achterstraat 10
Asch (Gemeente Buren)
Visschershof. Herenboerderij op T-vormige plattegrond. Breed woonhuis met lage verdieping en deuromlijsting met gecanneleerde pilasters. Deu..

Buitenlust

Achterstraat 11
Asch (Gemeente Buren)
"Buitenlust". Boerderij op T-vormige plattegrond uit het midden van de 19e eeuw. Eenvoudige deuromlijsting met pilasters. Vensters met schui..

Kaart & Routeplanner

Route naar Ruimzicht: prieel in Asch

Foto's (2)