Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Villa Salatiga (hekwerk) in Nijmegen

Overig

Sterreschansweg 77
6522GL Nijmegen
Gelderland

Bouwjaar: 1910-1911


Beschrijving van Villa Salatiga (hekwerk)

Omschrijving Twee smeedijzeren TOEGANGSHEKKEN met vier gemetselde KOLOMMEN met hardstenen afdekplaten en bollen. De poorten zijn onderling verbonden door een laag gemetseld muurtje. In het smeedwerk van het hek is de de naam Salatiga opgenomen. Waardering HEKWERK met kolommen en bakstenen tuinmuren, behorende bij VILLA SALATIGA. -Van waarde vanwege de functionele samenhang met het hoofdgebouw. -Van stedenbouwkundige en landschappelijke waarde als karakteristiek onderdeel van de stuwwalbebouwing in het noordoostelijke deel van Nijmegen. Dit gebied kenmerkt zich door een sterke geaccidenteerdheid en een evenwichtige vermenging van bebouwing en openbaar groen. -Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van de bebouwing in een gebied met een bijzondere landschappelijke en archeologische waarde. In de tuin zijn nog restanten zichtbaar van de uit de vroege negentiende eeuw daterende kazematten bij het voormalige Fort Sterreschans (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 522981
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Villa Salatiga (hekwerk) in Nijmegen

Villa Salatiga

Sterreschansweg 77
Nijmegen
Omschrijving Deze grote, onderkelderde VILLA kenmerkt zich door een vierkante hoofdvorm, twee bouwlagen en een forse zolderverdieping onder ..

Villa Salatiga (theekoepel)

Sterreschansweg 77
Nijmegen
Omschrijving THEEKOEPEL uit 1911, gelegen achter het pand Sterreschansweg 77. De halfopen theekoepel bestaat uit een houten zevenzijdige bov..

Villa Salatiga (plantenkas)

Sterreschansweg 77
Nijmegen
Omschrijving Eenvoudige PLANTENKAS met enkele in baksteen uitgevoerde bakken uit 1911, gebouwd achter villa Salatiga. Deze plantenkas bestaa..

Villa De Varenhof

Ubbergseweg 170
Nijmegen
Inleiding VILLA "De Varenhof", na een brand in 1849 gebouwd in opdracht van de kunstschilder Guillaume Anne van der Brugghen. Van het afgeb..

Militaire versterkingen t.b.v. legioenen

-
Nijmegen
Militaire versterkingen t.b.v. legioenen. Datering: 1e - 2e eeuw na Chr. (gedeeltelijke bescherming, zie bijlage C).

Kaart & Routeplanner

Route naar Villa Salatiga (hekwerk) in Nijmegen

Foto's (1)