Garage in Nijmegen

Prins Hendrikstraat 2
6521AW Nijmegen

Architect: M. Thunnissen

Beschrijving van Garage

Omschrijving GARAGE uit 1921, gebouwd door M. Thunnissen. De in baksteen uitgevoerde garage is zichtbaar vanaf de Prins Hendrikstraat en heeft door de gebruikte vormgeving een op de traditionele Hollandse architectuur ge'nspireerde uitstraling. De straatgevel heeft boven de korfboogvormige garagedeuropening met dubbele houten deur, een in - en uitzwenkende topgevel met een bakstenen deklijst. Hierachter bevindt zich een rechthoekig bouwvolume met een zadeldak dat met pannen is belegd. Waardering GARAGE uit 1921, ontworpen door M. Thunissen. - Van architectuurhistorische en typologische waarde als zeldzaam voorbeeld van een functioneel gebouw waarbij in de vormgeving is gerelateerd aan de traditionele Hollandse architectuur. Er is sprake van een ensemblewaarde met het herenhuis. - Van stedenbouwkundige waarde als onderdeel van het beschermde deel van het Singelgebied van Nijmegen en vanwege de markante ligging. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)