Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Berg en Eik Huize Marie-Louise (toegangshek) in Nijmegen

Overig

Eversweg 4
6523LT Nijmegen
Gelderland

Bouwjaar: 1923
Architect: O. Leeuw


Beschrijving van Berg en Eik Huize Marie-Louise (toegangshek)

4. Omschrijving TOEGANGSHEK, waarvan de twee delen bestaan uit elk twee gemetselde hekpijlers, die onderling worden verbonden door een gebogen voetmuurtje. De hekpijlers hebben een vierkante basis en een cilindervormige opbouw, die is versierd met uitspringende verticale en horizontale banden. De ijzeren hekken op de voetmuren en het dubbel draaihek zijn aangebracht na de verkoop van de villa aan de zusters in 1955. Waardering TOEGANGSHEK van Oscar Leeuw uit 1923-1924 in de stijl van de Interbellum-architectuur. - Van architectuurhistorische waarde als een goed voorbeeld van een toegangshek in de stijl van de Interbellum-architectuur. - Van ensemblewaarde als functioneel onderdeel van een villacomplex in de stijl van de Interbellum-architectuur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 522925
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Berg en Eik Huize Marie-Louise (toegangshek) in Nijmegen

Berg en Eik Huize Marie-Louise

Eversweg 4
Nijmegen
1. Omschrijving De VILLA heeft een vlinderplattegrond en bestaat uit twee haaks op elkaar staande vleugels van nagenoeg gelijke vorm en afm..

Berg en Eik Huize Marie-Louise (garage)

Eversweg 4
Nijmegen
2. Omschrijving De GARAGE heeft één bouwlaag op een rechthoekig grondplan en is gedekt met een aan drie zijden overstekend samengesteld d..

Berg en Eik Huize Marie-Louise (theekoepel)

Eversweg 4
Nijmegen
3. Omschrijving De THEEKOEPEL heeft een achtzijdige plattegrond en één bouwlaag onder een achtzijdig koepeldak, dat gedekt is met rode ve..

Vrijstaande villa

Eversweg 2
Nijmegen
Inleiding De vrijstaande VILLA is gebouwd in 1920 door Marinus Jan Granpré Molière (1883-1972) in opdracht van R. VerLoren van Themaat, c..

Villa "Torensigt"

Jan Dommer van Poldersveldtweg 4
Ubbergen
Inleiding VILLA 'Torensigt' gebouwd in 1889 naar ontwerp van een tot op heden onbekende architect in opdracht van Gijsbert Jan Dommer van P..

Kaart & Routeplanner

Route naar Berg en Eik Huize Marie-Louise (toegangshek) in Nijmegen

Foto's (1)