Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bakstenen trapafsluiting in Hilversum

Tuin Park Landgoed

Badhuislaan t.o. 22
1200AA Hilversum
Noord Holland

Bouwjaar: 1916
Architect: W.M. Dudok


Beschrijving van Bakstenen trapafsluiting

Inleiding Bakstenen TRAPAFSLUITING bij de taludtrap naar de Oude Haven uit 1916 naar het ontwerp van W.M. Dudok. De trapafsluiting is gesitueerd op de hoek van de Badhuislaan en de Couperusweg. De trap in de zuidhoek geeft toegang tot de Oude Haven. Omschrijving Trapafsluiting in klinkersteen in decoratief metselwerk met veelvuldig gebruik van horizontale en vertikale lijnenpatronen en uitkragend metselwerk. De trapafsluiting bestaat aan de westzijde uit een hoge vierkante pijler met borstwering aan weerszijden en afgesloten door een lage vierkante pijler aan weerszijden. Aan de oostzijde twee borstweringen tussen lage pijlers. De hoge pijler wordt afgesloten door een koperen lantaarn. De bovenzijde van de borstweringen met zeegvorm en centraal gemetselde pilaarvorm. Twee borstweringen met rechte bovenzijde uitgevoerd in de zuidhoek aan de bovenzijde van de trap. Waardering De bakstenen trapafsluiting is van algemeen belang vanwege de architectuur- en cultuurhistorische waarde als zeldzaam en gaaf bewaard gebleven voorbeeld van een trapafsluiting in de stijl van de Amsterdamse School. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 522858
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bakstenen trapafsluiting in Hilversum

gebouw

Haven 1
Hilversum
Inleiding ZOUT- EN ZANDBUNKER in een traditionalistische aan het werk van Groep '32 verwante bouwstijl, in 1940 ontworpen door W.M. Dudok (..

Begraafplaatsaula, behorende tot het complex 'Algemene begraafplaats bosdrift'

Bosdrift 12
Hilversum
Inleiding BEGRAAFPLAATSAULA, behorende tot het complex 'Algemene begraafplaats Bosdrift', gebouwd in 1889 in eclectische bouwtrant naar het..

Algemene begraafplaats Bosdrift

Bosdrift 12
Hilversum
Inleiding BEGRAAFPLAATS, behorende tot het complex 'Algemene begraafplaats Bosdrift', in 1889 aangelegd naar het ontwerp van L.A. Springer ..

Algemene begraafplaats Bosdrift

Bosdrift 12
Hilversum
Inleiding ERFSCHEIDING, behorende tot het complex 'Algemene begraafplaats Bosdrift', opgericht in 1889 in eclectische bouwtrant naar het on..

Villa in schilderachtige eclectische trant

Boomberglaan 4
Hilversum
Inleiding VILLA in schilderachtige eclectische trant uit ca. 1880, met bijbehorende ERFSCHEIDING, mogelijk ontworpen door J. de Groot, gesi..

Kaart & Routeplanner

Route naar Bakstenen trapafsluiting in Hilversum

Foto's (1)