Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalig koetshuis in Hilversum

Kasteel Buitenplaats

's-Gravelandseweg 41 /41a
1217EH Hilversum
Noord Holland

Bouwjaar: 1855


Beschrijving van Voormalig koetshuis

Inleiding Voormalig KOETSHUIS uit 1855 in eclectische trant. Het pand is gesitueerd ten zuidwesten van het dubbele woonhuis 's-Gravelandseweg 41/41A en schuin ten opzichte van de P.C. Hooftweg. De zuidoostgevel grenst aan het kerkgebouw Albertus Perkstraat 4/4A. Omschrijving Voormalig koetshuis met gepleisterde gevels ter hoogte van één bouwlaag en een kapverdieping onder mansardekap met de noklijn schuin haaks op de weg. De kap is voorzien van gesmoorde Hollandse pannen, gesneden lijst en makelaar, alsmede een geprofileerde gootlijst. De rechthoekige plattegrond bevat een niet originele aangebouwde serre aan de noordoostzijde. De noordoostgevel bevat verder op de verdieping een venster met puntvormige bovendorpel. Aan de noordwestzijde bevinden zich de voormalige inrijpoort met deuren. In het dakvlak dakkapel met fronton en wangen. Aan de zuidwestzijde een deur en venster, twee vensters boven de begane grond. Waardering Het midden 19de-eeuwse voormalige koetshuis is van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde als koetshuis in eclectische bouwstijl, kenmerkend voor de bouwtijd en als onderdeel van het complex "'s-Gravelandseweg 41/41A". (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 522769
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalig koetshuis in Hilversum

Woonhuis in eclectische trant met neo-classicistische detaillering

's-Gravelandseweg 41
Hilversum
Inleiding WOONHUIS uit 1855 in eclectische trant met neo-classicistische detaillering. De eerste steen is gelegd door C.E.C. Grim op 22 maa..

Studiogebouw (studio 1)

's-Gravelandseweg 50
Hilversum
Inleiding STUDIOGEBOUW (STUDIO 1), onderdeel van het studio-complex van de AVRO, de Algemene Vereniging Radio Omroep, opgericht op 1 januar..

woonhuis

Albertus Perkstraat 31
Hilversum
Inleiding VILLA uit omstreeks 1890 in chaletstijl met bijbehorende ERFSCHEIDING, gesitueerd in villapark 'De Boomberg'. De villa vertoont i..

Villa in eclectische trant met neo-classicistische detaillering en bijbehorende erfafscheiding

Albertus Perkstraat 12
Hilversum
Inleiding VILLA uit 1889 in eclectische trant met neo-classicistische detaillering en bijbehorende ERFSCHEIDING, naar ontwerp van de bouwku..

Reeks van vijf winkelwoningen

's-Gravelandseweg 46A
Hilversum
Inleiding Reeks van vijf WINKELWONINGEN gebouwd in de periode 1912-1914 naar het ontwerp van C. de Groot Jzn. in de stijl van de Neo-Barok ..

Kaart & Routeplanner