Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Groepsschuilplaats/Vesting Holland in Hilversum

Militair Object

Melkmeent midden
1200AA Hilversum
Noord Holland

Bouwjaar: 1939-1940


Beschrijving van Groepsschuilplaats/Vesting Holland

Inleiding GROEPSSCHUILPLAATS U 12, onderdeel uitmakend van een complex van drie groepsschuilplaatsen in Hilversum behorende bij een groter complex van 28 groepsschuilplaatsen type P nabij Weesp uit 1939-1940, die onderdeel uitmaken van de Vesting Holland. Omschrijving De groepsschuilplaats is geconstrueerd van gewapend beton met een dekkingsdikte van W 15-21. Het betreft een gebouw met een vierhoekige plattegrond. De grootste lengte is 7.20 m, breedte 5.70 m en hoogte 4.65 m. De bovendekking heeft aan drie zijden een afgeschuind vlak, voorzien van stalen haken waarop camouflage kon worden bevestigd. De ingang rechts in de frontafzijdige wand, wordt vanuit de ruimte voor de manschappen via een geweerschietgat gedekt. De gang is haaks op de ingang georienteerd. Aan het einde van de gangruimte is de toegang voor de ruimte voor maximaal dertien manschappen. Waardering De groepsschuilplaats U 12, onderdeel van het complex van drie groepsschuilplaatsen in Hilversum, is van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van de gordel van 28 groepsschuilplaatsen type P nabij Weesp. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 522765
Laatste wijziging: 2014-10-12 09:49:28.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Groepsschuilplaats/Vesting Holland in Hilversum

Groepsschuilplaats/Vesting Holland

Melkmeent onder
Hilversum
Inleiding GROEPSSCHUILPLAATS U 11, onderdeel uitmakend van een complex van drie groepsschuilplaatsen in Hilversum behorende bij een groter ..

Groepsschuilplaats/Vesting Holland

Melkmeent boven
Hilversum
Inleiding GROEPSSCHUILPLAATS U 13, onderdeel uitmakend van een complex van drie groepsschuilplaatsen in Hilversum behorende bij een groter ..

tankhindernis

betonnen werken uitermeer-hinderdam
's-graveland (Gemeente wijdemeren)
Cluster 3. Tankversperring. NIEUWE HOLLANDSE WATERLINIE Inleiding TANKVERSPERRING als onderdeel van een hindernis in een acces. Versperringe..

De Hollandse Molen / Hollandia

Loodijk 30
Ankeveen (Gemeente Wijdemeren)
Poldermolen "De Hollandse Molen". Achtkante bovenkruier.

Groepsschuilplaats U10

Kreugerlaan 8
Weesp
Inleiding GROEPSSCHUILPLAATS U10, onderdeel uitmakend van het complex van 28 groepsschuilplaatsen type P, nabij Weesp. Omschrijving De g..

Kaart & Routeplanner

Route naar Groepsschuilplaats/Vesting Holland in Hilversum