Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gedenkbank in Hilversum

Overig

Loosdrechtse Bos 27
1213RH Hilversum
Noord Holland

Bouwjaar: 1938


Beschrijving van Gedenkbank

Inleiding GEDENKBANK ter nagedachtenis aan mevr. Eugenie van Moppes-Rose (1857-1932) uit omstreeks 1938, onderdeel van het complex Zonnestraal en gesitueerd nabij de nazorgwoningen Loosdrechtebos 29-31. Haar echtgenoot, de diamantair M.L. van Moppes, schonk het geld voor de bouw van de nazorgwoningen. Omschrijving De gedenkbank is een brede houten zitbank tegen een gemetseld muurtje met iets gebogen uiteinde waarop een gebogen betonnen plaat is aangebracht. Op de plaat is in brons een reliëfportret van mevrouw van Moppes aangebracht evenals een plaat met het opschrift: "Ter gedachtenis aan mevr. Eugenie van Moppes-Rose 24 mei 1857 2 februari 1932". Waardering De gedenkbank is van algemeen belang vanwege de architectuur- en cultuurhistorische waarde als onderdeel van het complex Zonnestraal. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 522758
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gedenkbank in Hilversum

Blokje van drie nazorgwoningen, onderdeel van het complex zonnestraal

Loosdrechtse Bos 27
Hilversum
Inleiding Blokje van drie NAZORGWONINGEN, onderdeel van het complex Zonnestraal en gebouwd naar ontwerp van B. Bijvoet in 1938-1939 in de t..

Sanatorium Zonnestraal

Loosdrechtse Bos 7
Hilversum
In oorsprong axiaal-symmetrisch aangelegd geheel van losstaande gebouwen met verbindend wegenstelsel, ontworpen als sanatorium met voor- en ..

De Pampahoeve

Loosdrechtse Bos 7
Hilversum
Inleiding Het houten LANDHUIS 'De Pampahoeve' in Engelse Landhuisstijl is omstreeks 1911 gebouwd in opdracht van Smidt. Het huis is als bou..

Tbc-huisje van het open type, bestemd voor de nazorgpatienten

Loosdrechtse Bos 7
Hilversum
Inleiding TBC-HUISJE (boshutje) van het open type, bestemd voor de nazorgpatienten, omstreeks 1927 gebouwd naar ontwerp van J. Duiker. Het ..

Grafkapel

Nieuw-Loosdrechtsedijk 23
Loosdrecht (Gemeente Wijdemeren)
GRAFKAPEL. In 1860 gebouwde familiegrafkapel van baksteen met hardsteen plint op een plattegrond in de vorm van een Latijns kruis en voorzi..

Kaart & Routeplanner

Route naar Gedenkbank in Hilversum