Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Waterput met drinkbak, behorende tot het complex, 'Kruisheide' in Hilversum

Boerderij

Bremlaan 1
1213SW Hilversum
Noord Holland

Bouwjaar: 1919-1920


Beschrijving van Waterput met drinkbak, behorende tot het complex, 'Kruisheide'

Inleiding WATERPUT MET DRINKBAK, behorende tot het complex, "Kruisheide", gebouwd in 1920 op het voorplein van het koetshuis in een herorientatie op traditionele bouwwijzen naar het ontwerp van H. Elzinga. NB: De eigenaar heeft geen toestemming gegeven het object te bezoeken en te documenteren. Omschrijving De bakstenen waterput met haal op vierkant grondplan met driehoekige waterbak is gesitueerd op de noordoosthoek van het voorplein. Waardering De waterput met drinkbak is van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische waarde als gaaf bewaard gebleven voorbeeld van een waterput met drinkbak, behorende bij een koetshuis en als onderdeel van het complex "Kruisheide". (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 522752
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Waterput met drinkbak, behorende tot het complex, 'Kruisheide' in Hilversum

kasteel buitenplaats

Bremlaan 1
Hilversum
Inleiding Voormalig KOETSHUIS, behorende tot het complex "Kruisheide" waarin oorspronkelijk opgenomen een garage, koetshuis, stallen en koe..

De Mijlpaal

Bremlaan 2
Hilversum
Inleiding WOONHUIS, genaamd "De Mijlpaal", gebouwd voor eigen bewoning met atelier in 1924-1925 in de trant van de Amsterdamse School door ..

Kruisheide

Larixlaan 5
Hilversum
Inleiding VILLA, "Kruisheide", hoofdonderdeel van het complex "Kruisheide", in Neoclassicistische stijl, gebouwd naar het ontwerp van J. va..

Landhuis

Iepenlaan 9
Hilversum
Inleiding LANDHUIS, gebouwd in 1923 in de trant van de Amsterdamse School door J.C. van Epen. Het kleine landhuis is beeldbepalend gesituee..

De Wikke

Utrechtseweg 71
Hilversum
Inleiding VILLA 'De Wikke', gebouwd in 1926 door W.M. Dudok voor eigen bewoning ontworpen in zakelijk expressionistische bouwtrant. De vill..

Kaart & Routeplanner