Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Middlesex, vijver in Hilversum

Tuin Park Landgoed

Soestdijkerstraatweg 110
1213XH Hilversum
Noord Holland

Bouwjaar: 1921


Beschrijving van Middlesex, vijver

Inleiding VIJVER met bijbehorend hek, onderdeel van het complex "Middlesex", aangelegd in 1921 in architectonische tuinstijl naar het ontwerp van J. London. De vijver is gelegen aan de zuidzijde, in het verlengde van de oostgevel van de garage tegenover de pergola van het overgangsvolume (voorm. serre) van landhuis naar atelier. Omschrijving De vijver, aangelegd in een vrije vorm, wordt aan de zuidzijde omgeven door lage bakstenen hekpijlers, onderling verbonden door twee ronde ijzeren liggers. Waardering De vijver met bijbehorend hek is van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische waarde als onderdeel van het complex "Middlesex", in expressionistische bouwtrant uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, gebouwd naar het ontwerp van J. London voor eigen bewoning, gesitueerd op een groot terrein in een bosrijke omgeving. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 522735
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Middlesex, vijver in Hilversum

Landhuis Middlesex met atelier

Soestdijkerstraatweg 110
Hilversum
Inleiding LANDHUIS MET ATELIER, hoofdonderdeel van het complex "Middlesex" en gebouwd in 1921 in expressionistische bouwtrant, door J. Lond..

Middlesex, garage

Soestdijkerstraatweg 110
Hilversum
Inleiding GARAGE, behorende tot het complex "Middlesex", gebouwd in 1921 in expressionistische bouwtrant, naar het ontwerp van J. London. D..

Middlesex, tuinhuis

Soestdijkerstraatweg 110
Hilversum
Inleiding TUINHUIS (broeikas), behorende tot het complex "Middlesex", gebouwd in 1921 in expressionistische bouwtrant, door J. London. De ..

Middlesex, theehuis

Soestdijkerstraatweg 110
Hilversum
Inleiding Voormalige THEEHUIS, behorende tot het complex "Middlesex", gebouwd in 1923 in expressionistische bouwtrant, naar het ontwerp van..

Middlesex, peristyle

Soestdijkerstraatweg 110
Hilversum
Inleiding Voormalige PERISTYLE, behorende tot het complex "Middlesex", gebouwd 1928 in expressionistische bouwtrant, naar het ontwerp van J..

Kaart & Routeplanner