Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Middlesex, garage in Hilversum

Gebouw

Soestdijkerstraatweg 110
1213XH Hilversum
Noord Holland

Bouwjaar: 1921


Beschrijving van Middlesex, garage

Inleiding GARAGE, behorende tot het complex "Middlesex", gebouwd in 1921 in expressionistische bouwtrant, naar het ontwerp van J. London. De garage staat aan de zuidzijde van het landhuis en wordt met de westgevel verbonden door een tuinmuur. Een toegang bevindt zich in het verlengde van de garagedeuren aan de westzijde vanaf de Huydecopersweg. Omschrijving De garage is opgetrokken op een rechthoekige plattegrond in rode baksteen met rollaag ter hoogte van de plint. De garage is opgetrokken ter hoogte van een bouwlaag en een kapverdieping onder zadeldak met de noklijn evenwijdig aan de Huydecopersweg en bedekt met rode verbeterde Hollandse pannen, terwijl de gootlijst rust op bakstenen consoles. De noordgevel bevat op de begane grond drie vensters, op de verdieping vijf smalle vensters naast elkaar geplaatst. De oostgevel bevat rechts een deur, links twee vensters. De zuidgevel bevat een aanbouw, op de verdieping een venster. De westgevel bevat de garagedeuren tussen steunberen. Waardering De garage is van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische waarde als gaaf bewaard gebleven voorbeeld van een garage in expressionistische bouwtrant uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, gebouwd naar het ontwerp van J. London en als onderdeel van het complex "Middlesex". (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 522729
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Middlesex, garage in Hilversum

Landhuis Middlesex met atelier

Soestdijkerstraatweg 110
Hilversum
Inleiding LANDHUIS MET ATELIER, hoofdonderdeel van het complex "Middlesex" en gebouwd in 1921 in expressionistische bouwtrant, door J. Lond..

Middlesex, tuinhuis

Soestdijkerstraatweg 110
Hilversum
Inleiding TUINHUIS (broeikas), behorende tot het complex "Middlesex", gebouwd in 1921 in expressionistische bouwtrant, door J. London. De ..

Middlesex, theehuis

Soestdijkerstraatweg 110
Hilversum
Inleiding Voormalige THEEHUIS, behorende tot het complex "Middlesex", gebouwd in 1923 in expressionistische bouwtrant, naar het ontwerp van..

Middlesex, peristyle

Soestdijkerstraatweg 110
Hilversum
Inleiding Voormalige PERISTYLE, behorende tot het complex "Middlesex", gebouwd 1928 in expressionistische bouwtrant, naar het ontwerp van J..

Middlesex, tuinmuren

Soestdijkerstraatweg 110
Hilversum
Inleiding TUINMUREN, behorende tot het complex "Middlesex", gebouwd in 1921 in expressionistische bouwtrant, naar het ontwerp van J. London..

Kaart & Routeplanner