Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Sonneheerdt in Hilversum

Overig

Hertog Hendriklaan 8
1217CT Hilversum
Noord Holland

Bouwjaar: 1910


Beschrijving van Sonneheerdt

Inleiding ERFSCHEIDING, behorend tot het complex 'Sonneheerdt'. Omschrijving De erfscheiding bestaat uit een ijzeren spijlenhek waarin de toegang zich aan de zuidoostzijde bevindt. Een tweevleugelig ijzeren hek is gevat tussen twee hekpijlers, opgetrokken in rode verblendsteen met een hardstenen dekplaat met de naam van de villa in verdiept uitgehouwen letters: 'SONNE/HEERDT'. Naast de rechter pijler bevindt zich een ijzeren voetgangershek. Waardering De erfscheiding is van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische waarde als onderdeel van het complex 'Sonneheerdt' en als gaaf bewaard gebleven voorbeeld van een erfscheiding uit het eerste kwart van de twintigste eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 522707
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Sonneheerdt in Hilversum

Sonneheerdt

Hertog Hendriklaan 8
Hilversum
Inleiding VILLA 'Sonneheerdt', behorend tot het complex 'Sonneheerdt', gebouwd in neoclassicistische stijl in 1910 naar het ontwerp van E. ..

Vogelsangh

Nimrodlaan 12
Hilversum
Inleiding Voormalige VILLA 'Vogelsangh' gebouwd in 1913 in Nieuw-Historiserende stijl naar het ontwerp van C. de Groot en C.J. Kruisweg. De..

Vrijstaand woonhuis met garage

Hertog Hendriklaan 1
Hilversum
Volgens de principes van het Nieuwe Bouwen door P.J. Elling in 1929 ontworpen, geheel vrijstaand WOONHUIS MET GARAGE. Het bevat twee bouwlag..

Villa

Parklaan 1
Hilversum
Inleiding VILLA, gebouwd in 1903 in Neo-Renaissance stijl naar het ontwerp van J.Bol en behorende tot een reeks van vijf villa's: Parklaan ..

Villa

Hoflaan 7
Hilversum
Inleiding VILLA, gebouwd in 1903 in Neo-Renaissance stijl naar het ontwerp van J. Bol en behorende tot een reeks van vijf villa's: Parklaan..

Kaart & Routeplanner

Route naar Sonneheerdt in Hilversum

Foto's (1)