Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Tuinhuis in Hilversum

Tuin Park Landgoed

Kerkbrink 4
1211BX Hilversum
Noord Holland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Tuinhuis

Inleiding TUINHUIS, behorende tot het kerkcomplex 'Grote Kerk', gebouwd in de achttiende eeuw in traditionele bouwtrant en gerestaureerd in 1984. Het tuinhuis is, oorspronkelijk vrijstaand, gesitueerd aan de noordoostzijde van de kerk, verbonden met een aanbouw, gebouwd in 1977 aan de noordzijde van de kerk. Omschrijving Het tuinhuis is opgetrokken op een vierkante plattegrond met gestucte gevels met schijnvoegen onder een tentdak met gesmoorde Hollandse pannen met piron en in de noord-, oost- en zuidgevel een dubbel venster met luiken. Waardering Het tuinhuis is van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische waarde als functioneel-ruimtelijk onderdeel van het kerkcomplex 'Grote Kerk' en als gaaf bewaard gebleven voorbeeld van een tuinhuis in traditionele bouwtrant uit de achttiende eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 522694
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Tuinhuis in Hilversum

Grote Kerk

Kerkbrink 4
Hilversum
Inleiding Nederlandse Hervormde ZAALKERK gebouwd in 1890-1891 als onderdeel van het kerkcomplex 'Grote Kerk' in Neo-Renaissance stijl en ge..

Catechisatielokaal

Kerkbrink 4
Hilversum
Inleiding CATECHISATIELOKAAL, behorende tot het kerkcomplex 'Grote Kerk', gebouwd in de negentiende eeuw in eclectische stijl en gerestaure..

Toren van de Nederlands Hervormde Kerk

Oude Torenstraat 6Ongd
Hilversum
Toren der Ned. Herv. Kerk, eind 15e eeuw. Mechanisch torenuurwerk van Eijsbouts, 1935.

Goois Museum

Kerkbrink 6
Hilversum
Inleiding Voormalig STADHUIS, gebouwd in 1880-1881 in de stijl van de Neo-Renaissance, als verbouwing van het oude raadhuisje uit 1767. De ..

Landelijk laaghuis met forse topgevel, hardstenen versieringen aan weerszijden

Langestraat 103
Hilversum
Landelijk laaghuis met forse topgevel, 18e eeuw, hardstenen versieringen aan weerszijden.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)