Schuur in Utrecht

Hogeweide 6
3541BC Utrecht

Bouwjaar: begin 20e eeuw

Beschrijving van Schuur

Omschrijving SCHUUR begin 20ste eeuw, op rechthoekig grondplan, in baksteen eenlaags opgetrokken, onder een met kruispannen belegd zadeldak tussen topgevels. In de langsgevel die naar de achterzijde van de boerderij is gericht komen twee segmentboogvormige deeldeuren voor die een lagere vleugeldeur met zesruits bovenlicht flankeren alsook een kenmerkende staldeur, een 2x4-ruits getoogd raam en een ijzeren stalraam van het type 'wybertje', dat op de linkerhoek wordt herhaald. De eindgevels bezitten ook beneden twee 'wybertjes' en boven een hooiluik met wybertje-bovenlicht. De ontlastingsbogen bestaan alle uit strekse bogen. De moderne mastgoot is van ondergeschikt belang. Waardering Schuur, van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische waarde als goed en redelijk gaaf voorbeeld van een schuur begin 20ste eeuw. Van ensemblewaarde in relatie met de overige complexonderdelen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)