Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schuur in Utrecht

Boerderij

Hogeweide 1
3541BC Utrecht
Utrecht


Beschrijving van Schuur

Omschrijving SCHUUR, gelegen aan de achterzijde van het erf, op rechthoekige plattegrond, opgetrokken in baksteen, eenlaags, onder een zadeldak tussen topgevels, belegd met oud Hollandse pan. De schuur heeft in de langsgevel die aansluit op het erf twee opgeklampte en lichtgetoogde staldeuren links en rechts van een in het midden geplaatst stalvenster, dat als type ook in de eindgevels voorkomt. De top van de eindgevels is ingevuld met een hooiluik met vierruits segmentboogvormig afgesloten bovenlicht. Ramen en luiken rusten op een gecementeerde onderdorpel en worden door een rollaag afgesloten. Waardering Schuur, van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een gave maar eenvoudige schuur. Van ensamblewaarde in relatie met de overige complexonderdelen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 522637
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schuur in Utrecht

Hekwerk Ter Weide

Hogeweide 1
Utrecht
Omschrijving HEKWERK als erfscheiding van ondiepe voortuin en weg. Het smeedijzeren hekwerk bestaat uit drie regels en stijlen die met piek..

Zomerhuis Ter Weide

Hogeweide 1A
Utrecht
Omschrijving ZOMERHUIS, gebouwd voor E.G. Wentinck in 1898 uitgevoerd door architect G.van Weerden. De kleine woning is ten noordoosten van..

Boerderij Ter Weide

Hogeweide 3
Utrecht
Omschrijving LANGHUISBOERDERIJ uit 1906 op rechthoekige plattegrond, met een met gesmoorde kruispan gedekt zadeldak tussen topgevels. De bo..

Terrein waarin overblijfselen van het versterkte huis "De Hoet"

-
Vleuten (Gemeente Utrecht)
Terrein waarin overblijfselen van het versterkte huis "De Hoet". Datering: Middeleeuwen.

"de Hoed", fraai ijzeren gesmeed hek

Utrechtseweg 111
Utrecht
"de Hoed". 16e eeuw fraai ijzeren gesmeed hek.

Kaart & Routeplanner

Route naar Schuur in Utrecht