Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis te Heenvliet: muur met toegangspoort in Heenvliet

Tuin Park Landgoed

Markt 10
3218AM Heenvliet (gemeente Bernisse)
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw


Beschrijving van Huis te Heenvliet: muur met toegangspoort

Omschrijving MUUR MET TOEGANSGPOORT behorende tot de buitenplaats Huis te Heenvliet. Tussen het hoofdgebouw en het koetshuis staat een 17de-eeuwse bakstenen toegangspoort bestaande uit twee gemetselde pijlers met natuurstenen afdekplaat en bekroond door een natuurstenen siervaas in Lodewijk XIV-stijl gedecoreerd met festoenen; tussen de pijlers een dubbele houten poort. Aan weerszijden van de pijlers muurwerk onder een rollaag. Waardering MUUR MET TOEGANGSPOORT van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de markering van de toegang tot het Ambachtsherenhuis; - als 17de-eeuws karakteristiek en functioneel onderdeel; - vanwege de doelmatige en tevens decoratieve vormgeving; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 522575
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis te Heenvliet: muur met toegangspoort in Heenvliet

Huis met brede tuitgevel met voluten en fronton

Markt 10
Heenvliet (Gemeente Bernisse)
Rechtse van twee fraaie tuitgevels in de bocht van het marktplein. Huis met brede tuitgevel met voluten en fronton (XVIII b). Kruiskozijnen ..

Voormalige Ambachtshuis

Markt 10
Heenvliet (Gemeente Bernisse)
V.m. Ambachtshuis. Hoge gevel (XVII), gepleisterd, van kroonlijst en schuiframen voorzien, XIX A. Hierachter een huis XVII. Achtergevel (gew..

Huis te Heenvliet: hoofdgebouw

Markt 10
Heenvliet (Gemeente Bernisse)
Omschrijving HOOFDGEBOUW (Huis te Heenvliet of Ambachtsherenhuis). Aan de markt staat een hoogopgetrokken breed pand, dat een laat-middele..

Huis te Heenvliet (met Kasteel Ravesteyn): historische tuinaanleg

Markt 10
Heenvliet (Gemeente Bernisse)
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Huis te Heenvliet. Zeer eenvoudige aanleg met de ruïne als mid..

Tuinsieraden: 4 sokkels en 1 zonnewijzer

Markt 10
Heenvliet (Gemeente Bernisse)
Omschrijving TUINSIERADEN behorende tot de buitenplaats Huis te Heenvliet. In de aanleg staan vijf natuurstenen 18de/19de-eeuwse SOKKELS: ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis te Heenvliet: muur met toegangspoort in Heenvliet

Foto's (2)