Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Beukenhof: tuinhuisje in Dordrecht

Tuin Park Landgoed

Singel 87
3311PB Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 1900-1925


Beschrijving van De Beukenhof: tuinhuisje

Inleiding In Eclectische stijl uitgevoerd TUINHUISJE met Art Nouveau-elementen, waarschijnlijk uit het begin van de twintigste eeuw, onderdeel van het villacomplex De Beukenhof, gesitueerd in de tuin van de villa. Omschrijving Achter in de tuin (aan de noordzijde) bevindt zich een houten tuinhuisje met open voorzijde, afgezet met houtsnijwerk in Art Nouveaustijl. De binnenzijde is betimmerd met kraalschroten. In de achterwand een ingebouwd kastje. Waardering Vroeg twintigste eeuws tuinhuisje van algemeen belang wegens ensemblewaarde als historisch-functioneel onderdeel van het villacomplex De Beukenhof. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 522298
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Beukenhof: tuinhuisje in Dordrecht

Villa De Beukenhof

Singel 87
Dordrecht
Inleiding VILLA uit 1895 gebouwd in de stijl van de Neo-Renaissance met Eclectische elementen in opdracht van de heer H.C. Wijers- van Drie..

De Beukenhof: tuinkoepel

Singel 87
Dordrecht
Inleiding In Eclectische stijl uitgevoerde TUINKOEPEL, waarschijnlijk van vóór 1895, behorend bij het villacomplex De Beukenhof, gesituee..

Villa Jorissen

Singel 97
Dordrecht
Inleiding Een in de negentiende-eeuwse schil van Dordrecht gesitueerd vrijstaand WOONHUIS van het type villa, met bijbehorende ERFSCHEIDING..

Koetshuis

Singel 97
Dordrecht
Inleiding In een eenvoudige Traditioneel-ambachtelijke trant gebouwd KOETSHUIS, onderdeel van het complex Villa Jorissen. Het kleine koetsh..

Tuinkoepel, onderdeel van het complex villa jorissen

Singel 97
Dordrecht
Inleiding TUINKOEPEL, onderdeel van het complex Villa Jorissen. De links in de tuin staande tuinkoepel is gebouwd in een bouwstijl die ver..

Kaart & Routeplanner