Meer dan 63.000 rijksmonumenten


tuin park landgoed in Wassenaar

Tuin Park Landgoed

Rijksstraatweg 819
2245CG Wassenaar
Zuid Holland


Beschrijving van tuin park landgoed

Omschrijving van complexonderdeel 4 Het 18de-eeuws smeedijzeren TOEGANGSHEK in Lodewijk XV-stijl, bestaat uit een dubbel openslaand traliehekwerk met vleugelstukken. Waardering Het TOEGANGSHEK is van algemeen belang: - vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde; - als voorbeeld van een 18de-eeuws toegangshek in Lodewijk XV-stijl, dat de entree markeert van de historische buitenplaats Langenhorst; - Het toegangshek heeft ensemblewaarde vanwege de ruimtelijke en functionele relatie met de overige complexonderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 522232
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van tuin park landgoed in Wassenaar

Landgoed Langenhorst: park

Rijksstraatweg 819
Wassenaar
Landgoed Langenhorst. Een bij een op zichzelf niet als monument aan te merken Landhuis behorend park van 18e eeuwse aanleg. Op het terrein v..

kasteel buitenplaats

Rijksstraatweg 819
Wassenaar
Omschrijving complexonderdeel 1 Alhoewel door A. van Reeck in het tweede kwart van de 17de eeuw enkele boerderijen zijn aangekocht, is het ..

tuin park landgoed

Rijksstraatweg 819
Wassenaar
Omschrijving complexonderdeel 2 HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De formele aanleg uit het midden van de 17de eeuw en het begin van de 18de..

kasteel buitenplaats

Rijksstraatweg 819
Wassenaar
Omschrijving complexonderdeel 3 Het uit het derde kwart van de 19de eeuw stammend KOETSHUIS met STAL en BOVENWONING is uitgevoerd met ecle..

tuin park landgoed

Rijksstraatweg 819
Wassenaar
Omschrijving van complexonderdeel 5 De vanaf de 18de eeuw, in meerdere fasen tot stand gekomen TUINMUUR is een restant van de ten zuidooste..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)