Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bijschuur in Midwolda

Boerderij

Hoofdweg 251
9681AG Midwolda (gemeente Oldambt)
Groningen

Bouwjaar: ca. 1900


Beschrijving van Bijschuur

Omschrijving De BIJSCHUUR uit omstreeks 1900 is opgetrokken in rode baksteen op een donker bakstenen trasraam en wordt gedekt door een wolfdak waarop oranje muldenpannen (niet-originele golfplaten voor- en noordzijde); twee houten makelaars; decoratief roodbakstenen fries. In de voorgevel (westzijde) twee dubbele opgeklampte houten schuurdeuren en vier liggende getoogde vensters met decoratieve ijzeren roedenverdeling. In de zuidgevel een opgeklampte houten deur. Waardering Bijschuur van algemeen belang: - vanwege de redelijk hoge mate van gaafheid - vanwege de functionele en ruimtelijk-visuele relatie met de boerderij. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 522160
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bijschuur in Midwolda

Oldambtster boerderij in traditioneel-ambachtelijke stijl met eclectische elementen

Hoofdweg 251
Midwolda (Gemeente Oldambt)
Omschrijving OLDAMBTSTER BOERDERIJ opgetrokken in 1865 in een Traditioneel-ambachtelijke stijl met Eclectische elementen, bestaande uit ee..

Oldambtster dwarshuisboerderij in eclectische bouwtrant

Huningaweg 7
Oostwold (Gemeente Oldambt)
Inleiding Oldambtster DWARSHUISBOERDERIJ blijkens initiaal- en jaartalsteentjes in de voorgevel gebouwd in 1890 in Eclectische bouwtrant. O..

Boerderij Zijlker (Oldambtster boerderij)

Huningaweg 11
Oostwold (Gemeente Oldambt)
Boerderij van het Oldambtster type; onderkelderd voorhuis met omlijste ingang in het midden; een serie zoldervensters; voorhuis onder schild..

Dwarshuisboerderij in eclectische stijl

Huningaweg 15
Oostwold (Gemeente Oldambt)
Omschrijving DWARSHUISBOERDERIJ uit 1890 in Eclectische stijl, waarvan het VOORHUIS is opgetrokken in een doorgebakken bruine baksteen op e..

Dwarshuisboerderij, bijschuur

Huningaweg 15
Oostwold (Gemeente Oldambt)
Omschrijving BIJSCHUUR uit 1907 opgetrokken in een rode baksteen onder een wolfdak met strakke windveren en twee houten pirons, gedekt met ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Bijschuur in Midwolda

Foto's (1)