Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Veldzicht, stookhut in Westerlee

Boerderij

Hoofdweg 67
9678PH Westerlee (gemeente Oldambt)
Groningen

Bouwjaar: ca. 1910 1910 ca. 1910


Beschrijving van Veldzicht, stookhut

Omschrijving De STOOKHUT (gebouwd omstreeks 1910) op rechthoekige plattegrond is opgetrokken in rode baksteen op een donker bakstenen trasraam en wordt gedekt door een zadeldak waarop aan de westzijde niet-originele golfplaat; gemetselde nokschoorsteen; bakstenen fries. In de westgevel een getoogd venster met decoratieve ijzeren roedenverdeling. Waardering Stookhut van algemeen belang: - vanwege de vrij hoge mate van gaafheid - vanwege de functionele en ruimtelijk-visuele relatie met de villaboerderij (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 522082
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Veldzicht, stookhut in Westerlee

Veldzicht

Hoofdweg 67
Westerlee (Gemeente Oldambt)
Inleiding VILLABOERDERIJ gebouwd in 1910 in een Overgangsarchitectuur met Art Nouveau-elementen, bestaande uit een VOORHUIS met SCHUUR. Om..

Veldzicht, koetshuis

Hoofdweg 67
Westerlee (Gemeente Oldambt)
Omschrijving Het KOETSHUIS (gebouwd omstreeks 1910 in een Ambachtelijk-traditionele stijl) op rechthoekige plattegrond is opgetrokken in ro..

Hervormde kerk en toren

Hoofdweg 87
Westerlee (Gemeente Oldambt)
Herv. Kerk en toren. Eenvoudig zaalgebouw uit 1776 onder zadeldak met wolfeinden; de lengtegevels geleed door pilasters; tegen de westgevel ..

Arbeiderswoning onder driezijdig schilddak met wolfseind tegen rechte voorgevel

Engelkeslaan 21
Westerlee (Gemeente Oldambt)
Omschrijving ARBEIDERSWONING (jaren twintig) opgetrokken in een roodbruine baksteen onder een driezijdig schilddak met wolfeind tegen een r..

Stookhut

Engelkeslaan 21
Westerlee (Gemeente Oldambt)
Omschrijving Kleine STOOKHUT (jaren twintig) opgetrokken in roodbruine baksteen onder een zadeldak, met strakke windveren en gedekt met een..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)