Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dwarshuisboerderij, tuin in Oostwold

Tuin Park Landgoed

Huningaweg 15
9682PA Oostwold (gemeente Oldambt)
Groningen

Bouwjaar: ca. 1890 1890 ca. 1890


Beschrijving van Dwarshuisboerderij, tuin

Omschrijving TUIN aangelegd omstreeks 1890 in een landschappelijke stijl. De tuin heeft een asymmetrische aanleg, waarin een tot vijver vergraven gracht, een bergje, groene gazons doorsneden door slingerpaden, en monumentale loofbomen. Waardering Tuin aangelegd omstreeks 1890 van algemeen tuinhistorisch belang - als voorbeeld van een asymmetrisch aangelegde tuin in landschappelijke tuinstijl uit omstreeks 1890 - vanwege de voor dit tuintype kenmerkende onderdelen, zoals een bergje en een tot vijver vergraven gracht - vanwege de ruimtelijk-visuele en functionele relatie met de boerderij (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 522079
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dwarshuisboerderij, tuin in Oostwold

Dwarshuisboerderij in eclectische stijl

Huningaweg 15
Oostwold (Gemeente Oldambt)
Omschrijving DWARSHUISBOERDERIJ uit 1890 in Eclectische stijl, waarvan het VOORHUIS is opgetrokken in een doorgebakken bruine baksteen op e..

Dwarshuisboerderij, bijschuur

Huningaweg 15
Oostwold (Gemeente Oldambt)
Omschrijving BIJSCHUUR uit 1907 opgetrokken in een rode baksteen onder een wolfdak met strakke windveren en twee houten pirons, gedekt met ..

Boerderij Zijlker (Oldambtster boerderij)

Huningaweg 11
Oostwold (Gemeente Oldambt)
Boerderij van het Oldambtster type; onderkelderd voorhuis met omlijste ingang in het midden; een serie zoldervensters; voorhuis onder schild..

Gemaal Voorm. gemaal met aangebouwd transformatorgebouw

Huningaweg 8
Oostwold (Gemeente Oldambt)
Inleiding Voormalig GEMAAL met aangebouwd TRANSFORMATORGEBOUW, gebouwd in 1921 in opdracht van het Waterschap Huininga Meerland naar een on..

Stoomgemaal Voorm. stoomgemaal

Huningaweg 12
Oostwold (Gemeente Oldambt)
Inleiding Voormalig STOOMGEMAAL, gebouwd in 1919 in een Ambachtelijk-traditionele stijl in opdracht van het Waterschap De Groeve en Binnenl..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)