Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Stookhut in Westerlee

Boerderij

Engelkeslaan 21
9678TK Westerlee (gemeente Oldambt)
Groningen

Bouwjaar: 1920-1929 1929 1920-1929


Beschrijving van Stookhut

Omschrijving Kleine STOOKHUT (jaren twintig) opgetrokken in roodbruine baksteen onder een zadeldak, met strakke windveren en gedekt met een rode Hollandse pan. Voorzover zichtbaar in de oostgevel een opgeklampte deur; in de noordgevel een klein venster. Waardering Stookhut gebouwd omstreeks de jaren twintig van deze eeuw van algemeen belang - vanwege de functionele en ruimtelijk-visuele relatie met de arbeiderswoning - vanwege de redelijke mate van gaafheid (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 522071
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Stookhut in Westerlee

Arbeiderswoning onder driezijdig schilddak met wolfseind tegen rechte voorgevel

Engelkeslaan 21
Westerlee (Gemeente Oldambt)
Omschrijving ARBEIDERSWONING (jaren twintig) opgetrokken in een roodbruine baksteen onder een driezijdig schilddak met wolfeind tegen een r..

Kleine schuur onder zadeldak

Engelkeslaan 21
Westerlee (Gemeente Oldambt)
Omschrijving Kleine SCHUUR (jaren veertig) opgetrokken in roodbruine baksteen onder een zadeldak, met strakke windveren en gedekt met een r..

Veldzicht

Hoofdweg 67
Westerlee (Gemeente Oldambt)
Inleiding VILLABOERDERIJ gebouwd in 1910 in een Overgangsarchitectuur met Art Nouveau-elementen, bestaande uit een VOORHUIS met SCHUUR. Om..

Veldzicht, stookhut

Hoofdweg 67
Westerlee (Gemeente Oldambt)
Omschrijving De STOOKHUT (gebouwd omstreeks 1910) op rechthoekige plattegrond is opgetrokken in rode baksteen op een donker bakstenen trasr..

Veldzicht, koetshuis

Hoofdweg 67
Westerlee (Gemeente Oldambt)
Omschrijving Het KOETSHUIS (gebouwd omstreeks 1910 in een Ambachtelijk-traditionele stijl) op rechthoekige plattegrond is opgetrokken in ro..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)