Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vrijstaande ronde waterput gelegen aan de noordwestzijde van het koetshuis in Heesselt

Overig

Gerestraat 47
4063CP Heesselt (gemeente Neerijnen)
Gelderland

Bouwjaar: 1890-1900


Beschrijving van Vrijstaande ronde waterput gelegen aan de noordwestzijde van het koetshuis

Vrijstaande ronde WATERPUT (3) gelegen aan de noordwestzijde van het koetshuis. De waterput is boven het maaiveld opgetrokken in baksteen, aan de buitenzijde gepleisterd, aan de bovenzijde afgesloten door een rollaag. De houten putgalg/ haal van de waterput is opgeslagen in het koetshuis. Waardering Vrijstaande, ronde WATERPUT (3) gelegen aan de noordwestzijde van het koetshuis. - Van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een waterput als onderdeel van het boerderijcomplex. - Van stedenbouwkundige waarde vanwege de ligging van de waterput aan de dijk te Heesselt, als onderdeel van een boerderijcomplex. - Van cultuurhistorische waarde als typologisch voorbeeld van een waterput als onderdeel van een boerderijcomplex, waarvan de putgalg/ haal opgeslagen ligt in het koetshuis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 522033
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vrijstaande ronde waterput gelegen aan de noordwestzijde van het koetshuis in Heesselt

T-boerderij met hek

Gerestraat 47
Heesselt (Gemeente Neerijnen)
Omschrijving T-BOERDERIJ met HEK (1). De vrijstaande boerderij bestaat uit een voorhuis op rechthoekige plattegrond opgebouwd uit twee boou..

Koetshuis met schuur

Gerestraat 47
Heesselt (Gemeente Neerijnen)
Omschrijving KOETSHUIS met SCHUUR. Het koetshuis heeft een rechthoekige plattegrond en bestaat uit een bouwlaag met een zolder, afgesloten d..

Toren der hervormde kerk

Kerklaan 6
Heesselt (Gemeente Neerijnen)
Toren der Herv. Kerk. Slanke, bakstenen toren uit het einde der 15e eeuw, verlevendigd door spitsboognissen, met overhoekse steunberen en e..

Eenbeukige neogotische kerk

Kerklaan 6
Heesselt (Gemeente Neerijnen)
De in 1887 gebouwde eenbeukige neogotische kerk met driezijdige koorsluiting onder zadeldak is aangebouwd tegen de laat 15e-eeuwse toren; ke..

T-boerderij bestaande uit een voor-, midden- en achterhuis

Kerklaan 16
Heesselt (Gemeente Neerijnen)
Omschrijving T-BOERDERIJ (1) bestaande uit een voor-, midden- en achterhuis. Het vij vensterassen brede en twee assen diepe voorhuis heeft ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Vrijstaande ronde waterput gelegen aan de noordwestzijde van het koetshuis in Heesselt