Vrijstaande schuur in Leuth

Botsestraat 9
6578JA Leuth (gemeente Ubbergen)

Beschrijving van Vrijstaande schuur

De vrijstaande SCHUUR (B) is opgetrokken in baksteen op een rechthoekige plattegrond en telt één bouwlaag en een zolderverdieping. De schuur wordt afgedekt door een zadeldak dat belegd is met gesmoorde Muldenpannen. De gevelindeling is vanaf de openbare weg niet zichtbaar. Het INTERIEUR van de schuur is onbekend. Volgens gegevens uit het bouwarchief van de gemeente Ubbergen is de schuur opgebouwd uit een ijzeren constructie. Waardering SCHUUR (complexonderdeel B) uit 1935 - Van architectuurhistorische waarde als goed typologisch voorbeeld van een agrarisch bijgebouw op een boerenerf uit het midden van de jaren dertig. De schuur valt op door de doelmatige hoofdvorm die aansluit bij de stijl en hoofdvorm van het hoofdgebouw waardoor er sprake is van een belangrijke ensemblewerking. -Van stedenbouwkundige waarde als essentieel onderdeel van het complex aan de Botsestraat, dat in het historisch gegroeide buitengebied bij Leuth een beeldbepalende rol speelt. - Van cultuurhistorische waarde als essentieel onderdeel van het boerderijcomplex dat een uiting is van een agrarische en sociaal-economische ontwikkeling; het complex representeert een onderdeel van het agrarisch leven in de jaren dertig. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)