Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Tuinhek in Steenderen

Overig

Bronkhorsterweg 22
7221AC Steenderen (gemeente Bronckhorst)
Gelderland

Bouwjaar: 1893


Beschrijving van Tuinhek

Omschrijving TUINHEK (3) uit de late negentiende eeuw, uitgevoerd als spijlenhek in ijzer. Waardering TUINHEK, gebouwd aan het einde van de 19e eeuw. - van architectuurhistorische waarde als wezenlijk onderdeel bij een gaaf bewaard typologisch voorbeeld van een rijk uitgevoerde meesterswoning in eclectische bouwstijl met invloeden van het neoclassicisme en de Hollandse neorenaissance uit het einde van de 19e eeuw. - van stedebouwkundige waarde door de prominente situering van het complex aan de Bronkhorsterweg. Het complex maakt een belangrijk onderdeel uit van de historisch gegroeide bebouwing aan de Bronkhorsterweg. - van cultuurhistorische waarde als onderdeel van de sociaalhistorische ontwikkeling van de gemeente Steenderen. Het complex vormde samen met de thans verdwenen school een belangrijk onderdeel binnen de Hervormde gemeente in Steenderen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 521994
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Tuinhek in Steenderen

Meestershuis

Bronkhorsterweg 22
Steenderen (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving Het deels aan de rechterzijde onderkelderde MEESTERSHUIS (1) heeft één enkele bouwlaag onder een schilddak, gedekt door gesm..

Schuur

Bronkhorsterweg 22
Steenderen (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving Aan de rechterzijde achter het huis bevindt zich nog de oorspronkelijke SCHUUR (2). Deze is thans met een moderne houten schut..

Trafohuisje

Bronkhorsterweg 2T
Steenderen (Gemeente Bronckhorst)
Inleiding Langs de Bronkhorsterweg bevindt zich geheel vrij gesitueerd voor de Williborduskerk een rijk uitgevoerd TRANSFORMATORHUISJE. Dit..

Keuterboerderij, deels onderkelderd

Kerkhofweg 18
Steenderen (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving De deels onderkelderde KEUTERBOERDERIJ (1) telt één bouwlaag onder een afgewolfd zadeldak, gedekt met gesmoorde Hollandse pa..

Keuterboerderij: erfaanleg

Kerkhofweg 18
Steenderen (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving ERFAANLEG rond een kleine keuterboerderij aan de westkant van het dorp Steenderen. Het erf bevindt zich tussen de J.F. Oltmans..

Kaart & Routeplanner

Route naar Tuinhek in Steenderen

Foto's (1)