Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Keuterboerderij: erfaanleg in Steenderen

Boerderij

Kerkhofweg 18
7221AE Steenderen (gemeente Bronckhorst)
Gelderland

Bouwjaar: 1897


Beschrijving van Keuterboerderij: erfaanleg

Omschrijving ERFAANLEG rond een kleine keuterboerderij aan de westkant van het dorp Steenderen. Het erf bevindt zich tussen de J.F. Oltmansstraat en de Kerkhofweg en wordt van het weiland gescheiden door een haag met daarachter lindebomen, een kleine boomgaard en grindpaden. Om de boerderij bevindt zich een smal pad van klinkers met daaromheen een breder grindpad. Waardering ERFAANLEG bij een keuterboerderij van het hallehuistype, gebouwd rond 1897. - van architectuurhistorische waarde als functioneel onderdeel van dit bijzondere complex. De oorspronkelijke erfaanleg vormt een versterking van het monumentale karakter. - van stedebouwkundige waarde door de karakteristieke situering aan de rand van het dorp tussen de J.F. Oltmansstraat en de Kerkhofweg. - van cultuurhistorische waarde als gaaf bewaard typologisch voorbeeld van een complex, bestaande uit een keuterboerderij binnen de oorspronkelijke erfaanleg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 521990
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Keuterboerderij: erfaanleg in Steenderen

Keuterboerderij, deels onderkelderd

Kerkhofweg 18
Steenderen (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving De deels onderkelderde KEUTERBOERDERIJ (1) telt één bouwlaag onder een afgewolfd zadeldak, gedekt met gesmoorde Hollandse pa..

Boerderij waarvan het met een pannen schilddak gedekte woonhuis met de door een wolfdak gedekte stal een T-vormige plattegrond vormt

J.F. Oltmansstraat 7
Steenderen (Gemeente Bronckhorst)
Boerderij, eerste helft 19e eeuw, waarvan het met een pannen schilddak gedekte woonhuis met de door een wolfdak gedekte stal een T-vormige p..

Nederlands Hervormde Kerk (St. Remigius)

Dorpsstraat 20
Steenderen (Gemeente Bronckhorst)
Ned. Herv. Kerk (St. Remigius). Laat-gotische pseudobasiliek met driebeukig schip en westelijke toren. De twee eerste torengeledingen XIV (?..

Trafohuisje

Bronkhorsterweg 2T
Steenderen (Gemeente Bronckhorst)
Inleiding Langs de Bronkhorsterweg bevindt zich geheel vrij gesitueerd voor de Williborduskerk een rijk uitgevoerd TRANSFORMATORHUISJE. Dit..

Meestershuis

Bronkhorsterweg 22
Steenderen (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving Het deels aan de rechterzijde onderkelderde MEESTERSHUIS (1) heeft één enkele bouwlaag onder een schilddak, gedekt door gesm..

Kaart & Routeplanner

Route naar Keuterboerderij: erfaanleg in Steenderen

Foto's (1)