Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Groot Beuvink: erfstructuur in Steenderen

Boerderij

Emmerweg 12
7221LA Steenderen (gemeente Bronckhorst)
Gelderland

Bouwjaar: 1857


Beschrijving van Groot Beuvink: erfstructuur

Omschrijving Rond de boerderij is een deel van de ERFSTRUCTUUR (2) in tact gebleven. Het voorerf heeft achter een beukenhaag een gazon met zeven leilinden. Achter de linden wordt het voorhuis vorrafgegaan door een grindpad. Het boerderijcomplex is gesitueerd op een terp, die nodig was door de constant terugkerende overstromingen in het gebied. Aan de linker achterzijde van de boerderij ligt een grote ronde KOLK. Waardering Deel van ERFSTRUCTUUR met KOLK. - van stedebouwkundige en landschappelijke waarde door de voor de omgeving beeldbepalende situering op een terp binnen het historisch gegroeide agrarisch gebied rond de Emmerweg vlak aan de IJssel. Hier is sprake van een duidelijke ensemblewaarde tussen boerderij, kolk en erfstructuur. Aan de kolk is tevens een zekere zeldzaamheidswaarde toe te kennen. - van cultuurhistorische waarde als onderdeel van de agrarische ontwikkeling van het gebied langs de Emmerweg nabij de IJssel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 521984
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Groot Beuvink: erfstructuur in Steenderen

Groot Beuvink: t-boerderij

Emmerweg 12
Steenderen (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving De T-BOERDERIJ (1) heeft een T-vormige plattegrond en telt één bouwlaag onder een samengestelde kap. Het aan de rechterzijde..

De Hoop

Rhabergseweg 12
Rha (Gemeente Bronckhorst)
Korenmolen "De Hoop", beltmolen, ronde bovenkruier uit 1879. Gerestaureerd 1953.

Keer- annex inlaatsluisje

Zutphensestraatweg 8
Spankeren (Gemeente Rheden)
Omschrijving Nabij de noordwesthoek van de omgrachting bevindt zich dit in een dijklichaam gelegen KEER- ANNEX INLAATSLUISJE (J). Het sluis..

Gelderse Toren

Zutphensestraatweg 10
Spankeren (Gemeente Rheden)
De "Gelderse Toren". In oorsprong zware, ronde verdedigingstoren, door Karel van Gelre in 1535 aan de Yssel gebouwd. In 1868 tot op de eerst..

Koetshuis behorend bij de historische buitenplaats 'De gelderse toren'

Zutphensestraatweg 10
Spankeren (Gemeente Rheden)
Omschrijving KOETSHUIS behorend bij de historische buitenplaats "De Gelderse Toren". Het gepleisterde pand is gebouwd op een nagenoeg vier..

Kaart & Routeplanner

Route naar Groot Beuvink: erfstructuur in Steenderen

Foto's (1)