Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Middenpad begraafplaats Maasbree in Maasbree

Graf Begraafplaats

Achter de Hoven 13 A
5993CP Maasbree (gemeente Peel en Maas)
Limburg

Bouwjaar: ca. 1960 1960 ca. 1960


Beschrijving van Middenpad begraafplaats Maasbree

Omschrijving Het MIDDENPAD dat het oude gedeelte van de BEGRAAFPLAATS van de Sint Aldegundisparochie doorsnijd, loopt in noord-zuidrichting en bestaat uit een onverhard pad met laanbeplanting coniferen uit circa 1960 met geschoren stam. Het pad loopt vanaf de poort tot aan de huidige achterzijde van de begraafplaats. Waardering De MIDDENLAAN van de begraafplaats heeft ensemblewaarden als essentieel onderdeel van het complex en van de begraafplaats die een belangrijke beeldbepalende rol in het dorpscentrum speelt. De laan vormt in samenhang met de toegangspoort een belangrijke visuele en historische eenheid, en heeft architectuurhistorische waarde omdat het een in karakter gaaf bewaard gebleven middenas is van een kruisvormige aanleg die voor begraafplaatsen in de late negentiende en vroege twintigste eeuw kenmerkend is. De middenlaan vertegenwoordigt algemeen belang vanwege het geheel van voornoemde waarden. Op basis van deze waarden vertegenwoordigt de middenlaan algemeen belang. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 521976
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Middenpad begraafplaats Maasbree in Maasbree

Toegangshek en muur begraafplaats

Achter de Hoven 13A
Maasbree (Gemeente Peel en Maas)
Omschrijving Poortvormig TOEGANGSHEK opgenomen in een aan weerszijden van de poort vijf traveeën tellende bakstenen MUUR die de zuidzijde ..

Huis van de Loo

Dorpstraat 25
Maasbree (Gemeente Peel en Maas)
Inleiding Vrijstaand HERENHUIS "Huis van de Loo" gebouwd in 1830-1840 in een ambachtelijk-traditionele bouwtrant, in 1906-1907 in- en uitwe..

Vml. Klooster St. Jozef

Op de Kemp 45
Maasbree (Gemeente Peel en Maas)
Inleiding Voormalig KLOOSTER St. Jozef, gebouwd in 1902-1903 in een mengeling van Neo-Renaissance en Neo-Gotiek. Het pand is gesitueerd in ..

St. Antoniuskapelletje

Oude Heldenseweg 5
Maasbree (Gemeente Peel en Maas)
St. Antoniuskapelletje. Eenvoudig gebouwtje, XIX.

O.L. Vrouwekapel, gebouwtje met driezijdige sluiting, hoeksteunberen en een gezwenkte façade; korfboogpoortje, ronde vensters en geprofileerde dakl ..

Venloseweg 125
Maasbree (Gemeente Peel en Maas)
O.L. Vrouwekapel, gebouwtje met driezijdige sluiting, hoeksteunberen en een gezwenkte façade; korfboogpoortje, ronde vensters en geprofilee..

Kaart & Routeplanner

Route naar Middenpad begraafplaats Maasbree in Maasbree