Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij Ora et Labora: vier schuren in Strijen

Boerderij

Land van Esseweg 6
3291LJ Strijen
Zuid Holland

Bouwjaar: ca. 1875 1875 ca. 1875


Beschrijving van Boerderij Ora et Labora: vier schuren

Inleiding Ensemble van vier SCHUREN behorende bij het boerderijcomplex 'Ora et Labora'. De in een Ambachtelijk-traditionele stijl gebouwde, in de huidige vorm waarschijnlijk omstreeks 1875 daterende loodrecht op de weg staande boerderij gaat vergezeld van enkele schuren die dienen voor de berging van wagens en landbouwwerktuigen en voor de opslag. Omschrijving Ensemble van vier gesloten en (half) open houten schuren, die diverse functies hebben, en voorzien zijn van uit liggende planken opgetrokken gevels onder met rode pannen gedekte zadel- en wolfdaken. De schuren staan met de noklijn parallel en haaks op de weg. Waardering De schuren zijn van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische en de architectuurhistorische waarde. - De schuren zijn van cultuurhistorisch belang als goede voorbeeld van voor de streek kenmerkend types, die deel uitmaken van een agrarisch complex. - De schuren hebben architectuurhistorische waarde vanwege de voor de bouwtijd karakteristieke vormgeving, detaillering en materiaalgebruik. - De schuren hebben ensemblewaarde vanwege de onderlinge ruimtelijk-visuele en functionele samenhang met de boerderij. - De schuren zijn tevens van belang vanwege de herkenbaarheid en de mate van gaafheid. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 521937
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij Ora et Labora: vier schuren in Strijen

Boerderij Ora et Labora

Land van Esseweg 6
Strijen
Inleiding In de huidige vorm waarschijnlijk omstreeks 1875 gebouwde BOERDERIJ voor gemengd bedrijf van het kop-romp- en zij-langsdeeltype. ..

Winkelpand voorgevel met winkelpui

Kerkstraat 24
Strijen
Inleiding WINKELPAND met omstreeks 1880 gebouwde voorgevel met winkelpui. De representatieve gevel is gebouwd in de destijds gangbare stijl..

Grote- of St. Lambertuskerk

Kerkstraat 48
Strijen
Ned.Herv.Kerk. Eenbeukig laatgotische kerk met vijfzijdig gesloten koor en houten tongewelven. Noorderzijbeuk en zuiderzijbeuk beide van lat..

Raadhuis

Kerkstraat 54
Strijen
Inleiding Het RAADHUIS van Strijen is gebouwd in 1927 naar een ontwerp van de 's-Gravendeelse architect Diederik Visser, de latere gemeent..

Schutsluis, onderdeel van het sluiscomplex in het rond 1650 verlengde havenkanaal van Strijen

Buitendijk 2
Strijensas (Gemeente Strijen)
Inleiding SCHUTSLUIS, onderdeel van het sluiscomplex in het rond 1650 verlengde havenkanaal van Strijen. In dat jaar werd het havenkanaal v..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij Ora et Labora: vier schuren in Strijen