Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schuur met rode pannen in Schipluiden

Boerderij

Rijksstraatweg 18
2636AX Schipluiden (gemeente Midden Delfland)
Zuid Holland

Bouwjaar: ca. 1850 1850 ca. 1850


Beschrijving van Schuur met rode pannen

Inleiding SCHUUR gebouwd omstreeks 1850 in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant, onderdeel van het complex waartoe ook de boerderij Rijksstraatweg 18 behoort. De schuur bevindt zich aan de achterzijde van het bedrijfsgedeelte van de boerderij, aan de kant van de weg. Omschrijving Op een rechthoekige plattegrond, in gele IJsselsteen opgetrokken schuur onder een met rode Oudhollandse pannen gedekt, overkragend zadeldak. In de westelijke voorgevel een deur en een klein luik. In de zuidelijke zijgevel drie halfronde ijzeren stalvensters met radiaalroedeverdeling onder rollagen. In de andere lange zijde drie betonnen stalramen. In de achtergevel eenzelfde halfrond raam als in de zijgevel en een ruitvormig raam met vierruits roedeverdeling. Waardering De schuur is van algemeen belang vanwege cultuurhistorische en architectuurhistorische waarde als historisch-functioneel onderdeel van het boerderijcomplex en als voorbeeld van karakteristieke erfbebouwing. De schuur heeft ensemblewaarde vanwege de ruimtelijke, stilistische en functionele samenhang met de boerderij. De schuur is gaaf in hoofdvorm en onderdelen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 521911
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schuur met rode pannen in Schipluiden

Boerderij gebouwd voor de familie Van Adrichem in Eclectische stijl, hoofdonderdeel van het complex waartoe ook een schuur behoort

Rijksstraatweg 18
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding BOERDERIJ gebouwd voor de familie Van Adrichem omstreeks 1850 in Eclectische stijl, hoofdonderdeel van het complex waartoe ook ee..

Geheel omwaterde boerderijcomplex Hodenpijl

Tramkade 23
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
INLEIDING Het geheel omwaterde boerderijcomplex Hodenpijl ligt aan de oostzijde van de Gaag (Tramkade), even buiten de bebouwde kom van Sc..

Hoeve "bouwlust". Boerderij met puntgevel en uitgebouwde opkamer onder zadeldak met puntgevel. Ontlastingsbogen en vlechtwerk. Vensters met zesruitssc ..

Rijksstraatweg 25
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Hoeve "bouwlust". Boerderij met puntgevel en uitgebouwde opkamer onder zadeldak met puntgevel, 17e eeuw. Ontlastingsbogen en vlechtwerk. Ven..

Herenboerderij "Rehoboth"

Rijksstraatweg 12
Den Hoorn (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding HERENBOERDERIJ 'Rehoboth', T-boerderij in Eclectische Stijl met elementen uit de Chaletstijl, behorende tot een complex met een i..

Vrijstaande stal bij boerderijcomplex 'Rehoboth'

Rijksstraatweg 12
Den Hoorn (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding Vrijstaande STAL behorende bij boerderijcomplex 'Rehoboth', gebouwd in 1906 in dezelfde Eclectische stijl met elementen in Chalet..

Kaart & Routeplanner

Route naar Schuur met rode pannen in Schipluiden