Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hooiberg in Schipluiden

Boerderij

Oostveenseweg 7
2636EC Schipluiden (gemeente Midden Delfland)
Zuid Holland

Bouwjaar: ca. 1900 1900 ca. 1900


Beschrijving van Hooiberg

Inleiding HOOIBERG omstreeks 1900 in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant behorende bij het boerderijcomplex Oostveenseweg 7. De hooiberg bevindt zich achter de boerderij. Het systeem met de ijzeren kleppen is tegenwoordig zeldzaam. Omschrijving Houten hooiberg van het vijfroedentype, met een rieten kap. Tussen de roeden zijn aan de kap ijzeren kleppen gehangen om het hooi bijeen te houden. Waardering De hooiberg is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische en architectuurhistorische waarde: -als karakteristiek onderdeel van een vroeg twintigste-eeuwse Zuid-Hollandse kaasboerderij. -als voorbeeld van een bijzonder type hooiberg met ijzeren hooikleppen. De hooiberg heeft ensemblewaarde vanwege de ruimtelijke, stilistische en functionele relatie met de andere complexonderdelen. De hooiberg is gaaf in hoofdvorm en in onderdelen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 521907
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hooiberg in Schipluiden

Boerderij van het dwarshuistype in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant, behorend bij een complex waartoe ook twee hooibergen, het toegangshek, een wag ..

Oostveenseweg 7
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding BOERDERIJ van het dwarshuistype in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant, behorend bij een complex waartoe ook twee hooibergen, het..

Houten hek dat de toegang vormt naar het erf van het boerderijcomplex

Oostveenseweg 7
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding Houten HEK uit omstreeks 1900 dat de toegang vormt naar het erf van het boerderijcomplex Oostveenseweg 7. Omschrijving Toega..

Wagenschuur

Oostveenseweg 7
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding WAGENSCHUUR omstreeks 1900 in de Ambachtelijk Traditionele stijl gebouwd, behorende bij het complex van de boerderij Oostveensewe..

Kleine hooiberg

Oostveenseweg 7
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding Kleine HOOIBERG omstreeks 1900 in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant behorende bij het boerderijcomplex Oostveenseweg 7. De hooi..

Stal annex karnschuur

Oostveenseweg 7
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding STAL annex KARNSCHUUR omstreeks 1900 in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant opgetrokken, behorende bij het boerderijcomplex Oostv..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hooiberg in Schipluiden