Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kleine hooiberg in Schipluiden

Boerderij

Oostveenseweg 7
2636EC Schipluiden (gemeente Midden Delfland)
Zuid Holland

Bouwjaar: ca. 1900 1900 ca. 1900


Beschrijving van Kleine hooiberg

Inleiding Kleine HOOIBERG omstreeks 1900 in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant behorende bij het boerderijcomplex Oostveenseweg 7. De hooiberg bevindt zich achter de wagenschuur. Omschrijving Kleine hooiberg van het vijfroedentype, houten beschot en palen, met een rieten kap. Waardering De hooiberg is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde als karakteristiek onderdeel van een vroeg twintigste-eeuwse Zuid-Hollandse kaasboerderij. De hooiberg heeft ensemblewaarde vanwege de ruimtelijke, stilistische en functionele relatie met de andere complexonderdelen. De hooiberg is gaaf in hoofdvorm en in onderdelen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 521906
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kleine hooiberg in Schipluiden

Boerderij van het dwarshuistype in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant, behorend bij een complex waartoe ook twee hooibergen, het toegangshek, een wag ..

Oostveenseweg 7
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding BOERDERIJ van het dwarshuistype in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant, behorend bij een complex waartoe ook twee hooibergen, het..

Houten hek dat de toegang vormt naar het erf van het boerderijcomplex

Oostveenseweg 7
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding Houten HEK uit omstreeks 1900 dat de toegang vormt naar het erf van het boerderijcomplex Oostveenseweg 7. Omschrijving Toega..

Wagenschuur

Oostveenseweg 7
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding WAGENSCHUUR omstreeks 1900 in de Ambachtelijk Traditionele stijl gebouwd, behorende bij het complex van de boerderij Oostveensewe..

Hooiberg

Oostveenseweg 7
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding HOOIBERG omstreeks 1900 in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant behorende bij het boerderijcomplex Oostveenseweg 7. De hooiberg be..

Stal annex karnschuur

Oostveenseweg 7
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding STAL annex KARNSCHUUR omstreeks 1900 in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant opgetrokken, behorende bij het boerderijcomplex Oostv..

Kaart & Routeplanner

Route naar Kleine hooiberg in Schipluiden